Seiko Astron

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Försök att ta bort några filter:

Den lyxiga Seiko Astron är en analog klocka som använder solkraft som sin energikälla. Detta armbandsur tar all den energi det behöver från solen. Vilket ljus som helst kommer att ladda klockan men solens ljus är mest effektivt. Astron behöver endast sex minuter solljus för att fungera hela dagen. Batteriet behöver aldrig bytas ut. Klockan tar emot gps-signaler var som helst i världen. Astron håller rätt tid oberoende av om användaren går eller kör bil. Om du kan se himlen så berättar klockan dig exakt den lokala tiden även om du skulle korsat landets gränser. Armbandsuret fungerar överallt, även mitt i öknen eller havet.

Astron skiljer sig från andra klockor genom att använda en jordbaserad GPS-signal för att uppdatera rätt tid. Seiko Astron -klockor identifierar automatiskt den tidszonen du befinner dig i. De så kallade RC-klockorna kan inte göra detta utan de mottar signaler bara när du befinner dig tillräcklig nära till gps-stationerna. Astron-klocka använder ett GPS-nätverk för att söka efter tid och tidszon. Den identifierar alla jordens 39 tidszoner och dess noggrannhet är en sekund per 100 000 år. Klockan innehåller en GPS-mottagare som har en mycket låg energiförbrukning. Seiko Astron kan också ställas in i ett flygläge där GPS-mottagaren är avstängd.

Astron kan synkronisera tiden med GPS-signalen automatiskt eller manuellt och därmed ansluta sig till en satellit. Om klockan har flyttats till en annan tidszon kan du manuellt ange rätt tidszon genom att trycka på knappen. För att bestämma tidszonen behöver anslutning en koppling till minst fyra satelliter. Astron har en evig kalender där till exempel åren som är olika långa har definierats till år 2100.

Kollektionen

Det finns olika alternativ inom Seiko Astron - kollektion. Första generationens Seiko Astron modella har 7x52 urverk. Andra generationens kronograf-modell har Cal. 8x82 urverk. Den finns en tidtagningsfunktion i modellen, som mäter tiden med ett femtedels noggrannhet upp till sex timmar. Den tredje generationens Dualtime-modell har en Cal. 8x53 urverk. Det betyder att du kan ställa klockan att visa den inhemska tiden i en urtavla och ett annat lands tid i en annan urtavla. Den fjärde generationen Titanium-modell har en Cal. 8x22 urverk.

Kollektionens material alternativ innehåller modeller som är tillverkade av den högkvalitativa och lätta titan. Det finns även modeller av rostfritt stål och modeller som har läderarmband. Alla Seiko Astron -modeller har keramiska boetter eftersom detta material förbättrar mottagningen av signaler jämfört till stål.

Stil

Seiko vill att klockorna lever i harmoni och interagerar med användaren. Ett armbandsur är en del av användarens identitet och en personlig accessoar. Utvecklingsarbetet har fokuserat i en teknologi som har en känslomässig effekt. Denna känslomässig teknologi skapar interaktion mellan användaren och produkten. Alla funktioner i dessa klockor erbjuder en lugnande och känslomässigt tilltalande band mellan klockan och användaren.