Returvillkor

Vi erbjuder gratis returer och 90 dagars returrätt till alla beställningar. De produkter som returneras skall vara oanvända och i originalförpackning. Vänligen packa ner de oanvända produkterna tillsammans med allt som kom med, egen förpackning, kvittot, och allt annat som kom med produkten.

Returer med Bring

Packa varorna i samma låda som den kom i eller en liknande. Klistra på paketet den retursedel du fick med beställningen och lämna paketet hos närmaste Bringombud eller Bring paketbox. Du kommer få en kvittering av returen i form av ett sms eller mail.

Returer med DHL Service Point

Packa varorna i samma kartonglåda som den kom i eller en liknande. Klistra på paketet retursedeln du fick med beställningen. Om det inte kom retursedel, kan du begära en ny från oss.

Vänligen returnera paketet tillbaka till samma DHL- ombud som du hämtade den från. OBS! Bekräfta att du lämnar paketet till DHL. Ibland kan DHL och till exempel Postnord Service vara hos samma ombud bredvid varandra.

Vi bekräftar genom e-post så fort returen har kommit hit till oss, vi har granskat och godkänt produkten, och slutfört returprocessen. Observera att det kan ta 14-21 vardagar innan returen kommer till oss och vi slutför returprocessen.

Beroende på betalningssätt antingen annullerar vi Klarna fakturan, eller så får du återbetalning till ditt bankkonto eller kort. Om du har beställt med Klarna faktura, kan du logga till er Klarna kundkonto, och pausa fakturan så du behöver inte oroa dig över förfallodatumet

Packningen av varan är avsändarens ansvar. Varan ska paketeras ordentligt, för att undvika att den tar skada under transporteringen. Minimikravet är att förpackningen ska ha samma nivå av skydd som den som den kom i. Vi ansvarar inte för returer som tar skada p.g.a. otillräcklig paketering. Om avsändaren inte har packat varan eller varorna på behörigt sätt, står avsändaren för kostnaderna som uppkommer som följd.

Begränsningar:

  • Varor som har gravering har ingen returrätt enligt lagen för personifierade varor.
  • Varor som beställts skilt från fabriken på kundens begäran, är utanför retur/bytesrätten.
  • Hörlurar räknas till hygienartiklar och kan därför endast lämnas tillbaka i obruten förpackning.
 

Kundreturer Vänligen packa ner oanvända produkten tillsammans med allt som kom med, egen förpackning, kvittot, och allt annat som kom med produkten.