Seiko Kinetic

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Försök att ta bort några filter:

Den japanska Seiko har varit en stor innovatör inom klockindustrin. Som ett ovanligt sätt har företaget tillverkat sina urverk själv. Ett av de största utvecklingsmålen har varit ett Kinetic-plattform som man utvecklade över 20 år före den första kommersiella versionen. Den första prototypen presenterades 1968 vid Basel klockmässa. Prototypen hade arbetsnamnet “AGM” och det var den första klockan i världen som förändrade energin som skapats genom rörelse till el. Den första kommersiella Seiko Kinetic -klockan släpptes 1988 varefter miljoner av dom har sålts. Seiko Kinetic -klockor uppskattas högt eftersom de är miljövänliga, de har hög prestanda och är användbara mycket länge.

Kinetic-teknik

I denna teknik använder Seiko sig av mekanisk rörelse. Som ett resultat av denna mekaniska rörelsen genereras energi som lagras i batteriet som driftsenergi. Tekniken är baserad på en självdriven urverk där en rörlig dragvikt drar dragfjädern och ställer in klockan. Att byta kinetisk energi till el kräver en rotor som kan rotera 100 000 varv per minut. Rotorn snurrar fem gånger snabbare än Formula 1-motorn. Rotationen av rotorn har gjorts friktionsfri genom magnetisk levitation. Kinetic-klockor sträcker sig från en till sex månader och i Kinetic Auto Relay -modeller är denna tid i upp till fyra år.

Ett brett utbud av Kinetic -armbandsur

Letar du efter en högkvalitativ armbandsur från ett topp varumärke? Hos oss hittar du ett stort urval av Seiko Kinetic -klockor av högsta kvalitet. Kollektionen baseras på en kvalitativ japansk urverk där stil och praktiska egenskaper kombineras. En tydlig klocka är ett bra val för din klädsel. En klocka med svart eller brun läderarmband passar utmärkt bra till en minimalistisk stil. Modeller med stål armband passar till en mer sportig stil. Dessa klockor passar bra med jeans för vardagen men lämpar sig mycket bra även med festkläder. Kombinera högkvalitativa material och välj en klocka som passar till din egen livsstil. Med moderna toppklockor kan du ska en detalj som höjer din klädsel. Du hittar ett brett utbud av Seiko Kinetic -klockor med olika funktioner och stilar i vårt sortiment. Dessutom får du en snabb leverans på 3-5 arbetsdagar.

Kinetic Auto Relay

Auto Relay som släpptes 1998 förlängde gångtid i upp till fyra år.

Ultimate Kinetic Chronograph

Ett mästerverk som publicerades 1999, som kombinerar yrkeskunskap från alla bästa Seiko-urmakare. Tillförlitlighet och hög precisionsteknik kombinerades till den traditionella mekaniska kronografen.

Kinetic Perpetual

I den här modellen, som släpptes 2005, kombinerades användarvänlighet till en långvarig Perpetual-kalender. Denna kalender fungerar i upp till år 2100.

Kinetic Direct Drive

År 2007 presenterade Seiko en högteknologisk skapelse. Klockan kan justeras både utifrån rörelse och genom att rotera knoppen. Dessutom visar den i realtid hur mycket energi som genereras av användaren som vrider knoppen och hur mycket ström som är kvar.

Kinetic GMT

Klockans GMT-funktion kan visa dubbeltid, vilket innebär att tiden för två olika tidszoner kan visas. Klockan har en kinetisk energi enhet där den elektriska energin lagras av rörelsekraften medan klockan är i din handled. Med full laddning går klockan ungefär sex månader. Det finns en indikator i klockan som visar den återstående energin genom att man trycker på en knapp. Denna klocka är ett utmärkt val för en resenär.