Seiko Turtle

23 artiklar

Crafter Blue
Tillfälligt slut i lager
650,00Kr

Den första versionen av Seiko Turtle

Historien om Seiko Turtle klockor började 1976, så företaget publicerades Seiko 6309 klockan. Jämfört med andra klockor då var den nya klockan en mycket avancerad dykarklocka. Seiko 6309 var gjord av stilig stål och var vattentät till 150 m. Klockan fick sin drivkraft från Seikos 17 juvelers 6309- urverk. Klockan blev mycket populär och många tyckte speciellt mycket om modellens unika design. Turtle klockan blev en succé som tillverkades fram till 1988.

 

Den populära dykarklockans efterlängtade comeback

Turtle klockor tillverkades inte i många år tills de äntligen hade sin mycket efterlängtade comeback år 2016. Den nya Turtle kom ut med många uppskattade uppdateringar. Klockan fick behålla sin funktionella storlek, men var nu vattentät till 200m. Också autamaturverket uppdaterades till en ny 24 juvelers automaturverk.

 

Turtle namnet

Varför kallas klockan för Turtle? Det är svårt att hitta en entydigt förklaring till varför klockan fick sitt namn. Många tycker att gå ut på att det är en kombination av flera saker som ledde till att klockan fick heta Turtle. Turtles formgivning påminner många lite om en sköldpadda. Dessutom handlar det om en ikonisk dykarklocka, och sköldpaddor är förstås duktiga på att dyka. I vårt stora sortiment hittar du de mest älskade Turtle modeller. Bekanta dig med våra klockor och hitta din nya favoritklocka!