U-Boat klockor

20 artiklar

U-BOAT-klockor - historia, innovation och toskanskt hantverk

Ursprunget till U-BOAT-klockorna är en blandning av historia, noggrant utvalda material och toskansk stil. Första modellen skapades långt innan deras nuvarande designer Italo Fontana ens var född. Den första klockan designades av hans farfar Ilvo Fontana för den italienska flottan 1942. Den första armeklockan kombinerade noggrant utvalda material med en stor urtavla, vars syfte var att garantera synlighet under extrema förhållanden; i ubåtar. Den klocka som Ilvo hade designat kom dock aldrig i produktion, och ritningarna låg kvar i en skrivbordslåda tills de upptäcktes av Italo år 2000. Så föddes den "nya tidsdimensionen" och U-BOAT-armbandsur.

Italienska U-BOAT-klockor kombinerar ett modigt formspråk med toskanskt hantverk

Fontanas U-BOAT-dykarklockor har ett exakt och enkelt formspråk som bygger på den ursprungliga klockan skapat för Italienska marinkår. Urtavlan är en stor ”sandwich”-tavla och stora arabiska siffror vid klockan 12, 4 och 8 är belagdd med en rik självlysande lume. Kronan sitter på boettens högra sida. Det övergripande utseendet är robust och förmedlar styrka och tillförlitlighet. Mekanismen är schweiziskt, och varje U-BOAT marinklocka färdigställs av toskanskt hantverk strax utanför den historiska staden Lucca nära kullarna i Gragnano av Fontana själv. Där får armbandsur sitt färdiga utseende. Här används mycket italienskt hantverk, förstklassiga material och arbetsmetoder. Klockdesignern Italo Fontana är personligen involverad i tillverkningen och utformningen av varje klocka. Detta arbetssätt säkerställer att U-BOAT-klockor inte bara är mekanik och metall, utan tillverkas av rätt personer med rätt passion för klocktillverkning.

U-BOAT-klockor - en ny dimension av tid

En ny tidsdimension är kärnan i U-BOAT-armbandsur. Det är därför arbetet på Lucca aldrig tar slut. Sortimentet utvecklas ständigt, och vid sidan av militärklockan U-BOAT -classico finns nya innovationer som de oljefyllda klockorna U-BOAT Darkmoon och U-BOAT Capsolo, där urverket och urtavlan är nedsänkta i olja. Oljan på urtavlan förbättrar klockans läsbarhet ytterligare och skapar en vacker visuell effekt. I U-BOAT Sommerso-serien hittar du fullblodiga dykarklockor. Italo Fontanas armbandsur leker med material och hämtar inspiration från världen, från undervattensvärlden och rymden, och använder brons, olika stålbearbetningstekniker och till och med volfram. Innovativa material kombineras med toskansk hantverksskicklighet och passion, och Italos eget handavtryck, för att fullborda den unika och autentiska U-BOAT-looken. Unika, italienska U-BOAT-klockor levereras i tillverkarens originalfodral.