Birds of Paradise

6 artiklar

Kalevala Birds of Paradise smycken

Birds of Paradise smycken är perfekt för dem som vill kombinera historisk betydelse och modern design i sina smycken. Denna kollektion ger en nytolkning av en gammal klassiker och kombinerar det antika Tavastehusets kulturarv med skickligt tillverkade dekorativa plattor.

Designad av Kalevala, är Birds of Paradise-smyckena gjorda av ljust gyllene brons och finns även i silver. Kollektionens smycken har bågformade dekorativa plattor, som är mönstrade på båda sidor, vilket framhäver vackra detaljer och historisk symbolik. Armbandets justerbara längd och hummerlås ökar komfort och mångsidighet.

Berättelsen om Birds of Paradise smycken tar oss till en tid då den mäktiga kvinnan i Tavastehus, Finland, bar flersträngade bronskedjor som förenade två kyrkbågformade plattor. På dessa plattor bevakade två påfåglar livets kalk, vilket kanske symboliserar lycka, styrka eller kommunikation mellan människor och gudar. Inspirationen för Kalevala Birds of Paradise-smyckena kommer från ett föremål funnet i Kernaala, I Janakkala stan, "den Tavastehus festkedjan", som dateras till cirka 800 e.Kr.

Birds of Paradise-smyckena har hämtat inspiration från detta föremål som bars av den mäktiga kvinnan i antika Tavastehus. Även om det inte är känt exakt vad dessa tidiga kristna konstsymboler betydde för sin bärare, kan vi bara föreställa oss att de var bringare av lycka eller kraftfulla skyddare.

Birds of Paradise smycken är perfekt för dem som vill bära med sig en bit av historien och känna kraften i ett antikt smycke. Kollektionens delar är tidlösa och imponerande, vilket gör dem till ett perfekt val för dem som uppskattar både skönhet och betydelse.