Planetoid Valleys

1 Artikel

Björn Weckström Kalevala Planetoid Valleys smycken

Planetoid Valleys smycken är perfekt för dem som vill kombinera science fiction-kultur och futuristisk smyckesdesign. Denna smycken återspeglar rymdens mystik och 1960-talets vetenskapliga entusiasm, och framhäver tidlös och ikonisk design.

Designad av Björn Weckström, är Planetoid Valleys-halsbandet en av de mest kända produkterna i Space Silver-kollektionen. Detta halsband, tillsammans med Darina-armbandet, fick internationell berömmelse 1977 när de sågs i George Lucas första Star Wars-film. Prinsessan Leia, spelad av Carrie Fisher, bar dessa smycken i filmens slutscen när hon delade ut tapperhetsmedaljer till Luke Skywalker (Mark Hamill) och Han Solo (Harrison Ford). Sedan dess har Princess Leia Ceremonial necklace varit en av de mest eftertraktade föremål av Star Wars anhängare.

Ursprunget till Planetoid Valleys smycken går tillbaka till 1969, då Neil Armstrong blev den första människan att sätta foten på månens yta. Detta historiska ögonblick inspirerade Weckström att skapa en kollektion som återspeglar rymdens skönhet och mysterium. Kollektionens smycken använder ljust silver, och de är handgjorda, vilket ökar deras unika karaktär och kvalitet.

Kalevala Planetoid Valleys smycken är perfekt för dem som uppskattar unik design och vill bära med sig en bit av filmhistorien och den vetenskapliga entusiasmens epok. Kollektionens delar är tidlösa och imponerande, vilket gör dem till ett perfekt val för dem som uppskattar både skönhet och betydelse.