Suunto Spartan Sport

Filter
Shoppingalternativ
Pris
Kr
Kr
Varumärke
Armband

5 artiklar

5 artiklar

Skillnaderna mellan Suunto spartan Sport -kollektionen och Suuntos tidigare GPS-sportklockor är i utseendet och operativsystemet. Spartan Sport -sportklockor har en pekskärm i färg, en helt ny operativsystem och en elegant modern design. Jämfört till Spartan Ultra kollektionen är sportklockorna i Sport-kollektionen lite mindre i storlek eftersom de har ett mindre batteri och de inte har en barometer. Både två har praktiskt taget samma träningsfunktioner. Dessutom har Spartan Sport -sportklocka ett mineralglas istället av ett safirglas.

En ny, liten och slät sportklocka

Suunto Spartan Sport är Suuntos nästa tillägg i Spartan-kollektion. Den är elegant och hållbar multisport GPS-sportklocka för idrottare. Sami Arhomaa, produktchef för Suunto Performance, kommenterar produktlansering på följande sätt:

"Våra kunder har bett oss att skapa en sportklocka som har alla möjliga funktioner och att anpassa dessa funktioner i en så snygg och kompakt boett som möjligt. De flesta idrottare föredrar en mindre och lite mer dold produkt istället för en lång batteritid. Det är också viktigt för kunderna att produkten är lätt att använda. Man måste snabbt kunna få produkten ur från handleden, till exempel när man är mitt i triathlon. Samtidigt måste klockan vara lämplig för att användas på vardagen. Naturligtvist kräver våra kunder att klockan tål tuffa förhållanden och går inte sönder även i de mest krävande förhållandena."

"Vid design av Spartan Sport -kollektion ville vi ta hänsyn till denna feedback från våra kunder och skapa den minsta all-in-one multisport GPS -sportklocka som Suunto någonsin har gjort. Och Suunto Spartan Sport är inte bara en liten och slät, den är på riktigt designad för att vara robust. Klockan har ett starkt mineralglas med en vridbar bezel av rostfritt stål. Klockans knappar och spänne är också gjorda av rostfritt stål. Det slitstarka glasfiberförstärkta polyamidboett har samma pekskärm i färg som fungerar även i ljus solsken och samma programvara som i Spartan Ultra -kollektion som publicerades lite tidigare. Spartan Sport -kollektionens produkter har samma utmärkt bra funktioner för träning och olika sportlägen för löpning, cykling, simning och triathlon som Spartan Ultra -produktfamiljen. " 

Finsk hantverk med lång batteritid

Precis som storebrorn Spartan Ultra, är Suunto Spartan Sport -sportklockor handgjorda i Finland. På så sätt kan Suunto säkerställa en hög kvalitet och garantera ett utmärkt bra kvalitet och hållbarhet under alla förhållanden. Sport-sportklockor är vattentäta upp till 100 meter och deras färgskärm, som är designad till utomshusförhållanden, är mycket hållbar och är lättläst även i direkt solljus. En glasfiberförstärkt polyamid, som är lätt men extremt hållbart, har valts för boettens material. Vridbara bezelar av rostfritt stål höjer elegansen i Spartan Sport -kollektion.


Alla Suunto Spartan Sport -kollektionens klockornas batteritid är upp till 10 timmar under träning även när GPS-fixeringsintervall på en sekund används på full effekt hela tiden. För de flesta idrottare är det tillräckligt att använda GPS-precision så att klockans GPS inte används på full effekt hela tiden utan GPS-fixering körs varje sekund men med en lägre noggrannhet vilket gör att batteritiden blir längre (upp till 16 timmar) men banan anges med något mindre noggrannhet. Inställningar för batteriet kan anpassas för att passa de individuella behov separat för varje sportläge. När du använder produkten i armbandsurläget, då vara batteriet 10 dagar med en laddning. 

Funktioner för äventyr

Suunto Spartan Sport ger dig alla nödvändiga funktioner för dina multisport-äventyr. Du kan utnyttja ruttnavigation och digital kompass för att klara dig i det nya området. Du kan även lämna bakom dig "breadcrumbs" för att hitta tillbaka längs samma väg. På så sätt kommer du aldrig gå vilse till exempel när du plockar svamp. 


En av de mest roliga och bästa nya funktioner är heatmaps, dvs. värmekartor i Suunto Movescount -service. Du kan ta nytta av existerande värmekartor för 15 olika sporter, till exempel klättring, löpning, cykling, skidåkning, surfing osv. Om du tränar målinriktad vill du säkert hitta de allra bästa platserna för träning i alla städer, samt i naturen utomhus dessa städer. Du vill troligtvist veta de bästa träningsplatser även på semester eller på en affärsresa. Värmekartor visar dig var andra idrottare har tränat. Du kan utforska sportspecifika värmekartor i Movescount-service och om du vill skapa egna topografiska kartor med hjälp av dessa färdiga kartor. Dessa värmekartor kan du även ladda ner till din Spartan Sport -sportklocka och sedan använder du din klocka som leder dig igenom denna nya rutt.

Lämplig för alla typer av träning

Spartan-klockor är lämpliga att användas nästan med vilken sport som helst. I dess program finns förinstallerad 80 olika sporter. Genom detta får du information av dessa sportlägen på sportklockans skärm. Informationen kan anpassas vid dina behov. Som de vanligaste sporterna kan nämnas cykling, triathlon, simning, löpning samt som äventyrssport skidåkning och vandring. Förutom de fördefinierade sporter har sportklockorna också förinstallerade sportlägen för olika sporter. Till exempel under löpning finns intervallträning, hinderlöpning och löpband. I intervallträningsläge kan du till exempel se dina tidigare intervaller och din genomsnittliga puls i varvtabeller.

Detaljerade sport- och träningsinformation

Suunto Spartan Sport kan mäta din löptakt, hastighet, avstånd och höjd extremt exakt med hjälp av en noggrann GPS-chip, Suunto FusedSpeed -teknologi och en inbyggd accelerationssensor. Med hjälp av Bluetooth-teknologi kan du para din pulsklocka med sensorer för Foot POD, Cykel POD och kadens för att sedan få löpning, cykling och kadensinformation direkt på pulsklockans skärm. Precis som tidigare Suuntos toppmodeller innehåller Spartan ett brett spektrum av funktioner för simning. Den beräknar antalet simtag, tempo, simtagseffektivitet (SWOLF) och registrerar puls vid simning. För att kunna mäta puls under simning behövs ett Suunto Bluetooth Smart -pulsbälte. Med hjälp av ett pulsbälte ser du din exakta puls, kalorier du bränt, återhämtningstiden du behöver och toppträningseffekten (PTE). PTE visar hur ett träningspass påverkar din maximala ansträngning. Suunto vet att förutom idrottare som kräver mycket exakt träningsinformation finns det många motionerare som gillar bekvämhet och inte uppskattar pulsbälten. Suunto har tagit hänsyn till dem och kommer att introducera flera Spartan-produkter med pulsmätning vid handleden. 


Suunto Movescount och Spartan Sport hjälper dig att följa upp din träningsbelastning, vila, återhämtning och utveckling. Med hjälp av denna information kommer du att kunna planera din framtida träning ännu bättre. För att spåra din utveckling registrerar Suunto dina personbästa resultat. Dessa personbästa resultat kan baseras på längd, höjd eller cykeleffekt. Som exempel kan nämnas vad är din snabbaste löpning på fem kilometer eller högsta cykeleffekt på 20 minuter. Suunto Spartan Sport och Ultra -sportklockor och Suunto Movescount sammanfattar din aktivitet dagligen och kategoriserar det som du gjort till träning, aktivitet, återhämtning och vilodagar. Detta gör det enklare för dig att följa upp och bibehålla balansen mellan vila och träning.

Nya sociala funktioner

Movescount har nuförtiden många nya sociala funktioner. Du kan följa upp trendkurvor för andras bästa resultat, jämföra dina resultat till andras och se träningsinformation i Community. Du kan jämföra dina egna årliga och bästa genom tiden resultat med din åldersgrupp och se hur du själv har utvecklat dig jämfört till de andra. Som ett konkret exempel kan nämnas att du kan jämföra ditt bästa resultat på 10 kilometer löpning med medelvärdet av din åldersgrupp och då kan du se om du rankar blad de bästa 20%. Samtidigt ser du hur mycket snabbare du borde springa för att komma till topp 10%. Du kommer därför att få en helt ny typ av motivation. Förutom att kunna följa upp och analysera dina egna resultat, informerar Movescount dig till exempel hur andra i din åldersgrupp har tränat och hur du har uppnått sina mål. Om ditt mål är att springa marathon mindre än fyra timmar då får du säkert en massa användbara tips hur andra har tränat för att uppnå detta mål. Om du har en personal trainer, då kan du ge henne eller honom åtkomst till ditt Movescount-konto och därmed en möjlighet att kunna se din träningsresultat. Genom detta kan din PT lätt ge dig bättre instruktioner hur du kanske borde ändra ditt träningsschema direkt i Movescount, och varför inte också live. Dessutom kan hon eller han skapa dig nya övningar som du kan ladda ner direkt till din Suunto Spartan -sportklocka.

 

payments-logo
© 2021 Klockmagasinet.com