Den nya Suunto 5 Peak är en kompakt GPS-sportklocka, som stödjer dig i att ta hand om dig själv varje dag. Denna lätta och tåliga klockan erbjuder mångsidiga träningsfunktioner, omfattande hälsoövervakning och fantastiska outdoor funktioner för de som helst är ute i naturen. Hitta tid för dig själv och din hälsa även under en hektisk vardag. Klockan har över 80 träningslägen, handleds pulsmätning, sömnregistrering, aktivitetsspårning, övervakning av stress och mycket mer. Den inbyggda GPS ger dig omfattande navigeringsverktyg, som du kan använda även när du väljer att lämna mobilen hemma.

Den moderna Suunto 5 Peak har en lätt och praktisk design som sitter bekvämt på din handled dygnet rund. Klockan är vattentät, väger bara 39 gram och tål alla väder. Du kan bära den i alla tillfällen vart du än går.

Men vem borde välja Suunto 5 Peak? Det handlar om en mångsidig och lättanvänd klocka som passar bra för tränaren på alla nivåer. Men det finns en grupp av Suunto användaren som Suunto 5 Peak är speciellt bra för! Denna sportklockan är ett fantastiskt alternativ för dig som brukar träna med Suunto 3 och längtar efter nya funktioner utan att byta varumärke.


5 skäl till varför du borde välja Suunto 5 Peak

Det finns flera skillnader mellan Suunto 5 Peak och Suunto 3 när det gäller funktioner och prestanda. Men samtidigt är dessa två sportklockor tillräckligt lika för ett mycket smidigt byte där du inte behöver lära dig allt på nytt. Med Suunto App kan du lätt överföra dina tidigare träningsdata till din nya klocka. Att byta till en nyare modell har gjorts mycket enkelt! Nedan listar vi fem skäl till varför vi tycker att Suunto 5 Peak är perfekt för dig som nu tränar med Suunto 3.

1. Inbyggd GPS — kartor och precision utan din mobil

Man hiking in the forest

Suunto 5 Peak har integrerad GPS medan Suunto 3 ska vara parad ihop med en kompatibel smarttelefon för att kunna använda GPS-funktioner. En sportklocka med inbyggd GPS ger dig noggrann data när det gäller rutter och hastighet även när klockan inte är parad ihop med en mobiltelefon. Integrerad GPS är en stor plus, speciellt för de som brukar träna utomhus. Funktionen gör det till exempel enkelt att hämta exaktare statistik om din löptempo, cykling rutter eller dina dagliga steg. Förutom GPS har Suunto 5 Peak även stöd för GLONASS, GALILEO, QZSS och BEIDOU.

Suunto 5 Peak erbjuder även mångsidiga verktyg för navigering som stödjas av klockans GPS. Planera och synkronisera rutter till din klocka och hitta fram med hjälp av enkel sväng-för-sväng navigering. Du kan bekanta dig med de populäraste träningsområden nära dig med hjälp av 3D-värmekartor i Suunto-appen. Eller kanske skulle du hellre upptäcka nya vyer på en resa någonstans långt bort. Denna klockan gör det lätt att uppleva nya platser även i vardagen.

2. Bättre batteritid — få mer tid utan laddning

Suunto 5 Peak on wrist

Suunto 5 Peak erbjuder dig upp till två extra dagar batteritid jämfört med Suunto 3 när du använder klockan med 24/7 aktivitetsregistrering och aktiverade telefonnotiser. Batteriet räcker då upp till en vecka utan laddning! Det krävs mer energi när du använder klockan i träningsläget eller med exakt GPS, vilket betyder att batteritiden blir kortare. Suunto 5 Peak erbjuder intelligenta strömsparlägen med vilka du kan optimera batteritiden enligt dina behov. Till exempel i Tour-läget kan du använda GPS i upp till 100 timmar om du planerar en längre resa.

3. Praktiska outdoor funktioner — för dig som tränar helst ute i naturen

Woman running in the forest

Längtar du efter naturen? Suunto 5 Peak är en optimal sportklocka för de som helst tränar utomhus. Praktiska verktyg som GPS-höjdmätare och navigering gör klockan perfekt för sport som klättring, skidåkning, vandring eller orientering. Klockan mäter höjden med hjälp av GPS signaler för att ge dig data om dina upp- och nedstigningen under ditt träningspass.

Hitta fram även i naturen med hjälp av klockans mångsidiga navigeringsverktyg. Suunto 5 Peak sparar automatiskt startpunkten för din rutt när du använder GPS spårning och hjälper dig hitta snabbaste rutten när det är dags att hitta tillbaka.

4. Musikkontroller och automatiska uppdateringar — förenkla din vardag

Man putting on a helmet

Känns det krångligt att komma ihåg programuppdateringar? Med Suunto 5 går det automatiskt! Anslut klockan till Suunto-appen och tillgängliga programuppdateringar hämtas automatisk till din klocka. Själva uppdateringen sker under natten så att den inte bryter din dag och dina planer.

Suunto 5 Peak erbjuder även musikkontroller med vilka du kan styra dina spellistor och volymen via klockans display när du lyssnar på musik via din telefon. Att byta låt via klockans skärm går mycket smidigare än att försöka ta fram din telefon under en löptur.

5. Uppdaterad design — accessoaren som du alltid har på dig

woman wearing Suunto 5 Peak

En sportklocka blir lätt en accessoar som du alltid har på dig. Därför är det viktigt att klockan ser bra ut, känns bekvämt på din handled och passar din stil. Suunto 5 Peak är en lätt och kompakt sportklocka som ser bra ut på din handled dygnet rund. Klockan väger bara 39g som är bara några gram mer än Suunto 3 (36g) trots att det finns flera funktioner och inbyggd GPS. Jämfört med andra alternativ som Suunto 9 Peak (62g) och Suunto 5 (66g) är Suunto 5 Peak mycket lättare.

Det finns 6 moderna färgalternativ av Suunto 5 Peak att välja mellan. De lätt utbytbara armband gör det enkelt att ändra på klockans stil när som helst. Bekanta dig med vårt breda Suunto 5 Peak sortimentet och hitta din favorit!