Här är Garmin Fenix 7 och Garmin Epix 2 — men vilken är bäst?

Garmin Fenix 7 och Garmin Epix 2 är de senaste lanseringar i Garmins smartwatch kategori. Både av dessa nyheter för 2022 är bra val om du letar efter en smartwatch i premium klass, men vilken är bäst för dig?

En bra smartwatch stödjer dig dygnet rund oavsett vad du väljer att göra under dagen. Vilken smartwatch som är bäst beror helt på dig som användare. Vissa uppskattar en snygg design och enkla grundfunktioner medan andra vill ha en smartwatch som erbjuder de senaste innovationer och som de kan lita på även under vilda äventyr. Garmin Fenix och Epix är både perfekta val för de som vill ha en tålig smartwatch som klarar sig i alla miljöer och som erbjuder utmärkt batteriliv. Både modeller erbjuder omfattande träningsfunktioner och kan klassificeras som en effektiv kombination av multisportklocka och smartwatch.

Garmin Fenix 7 är en förstklassig GPS smartwatch som många av oss har väntat på sedan Garmin Fenix 6 lanserades i slutet av 2019. En tålig och tillförlitlig smartwatch som har blivit en favorit hos många Garmin användaren. Och nu är den ännu bättre! Testad efter militära standarder med tanke på stöt-, vatten- och värmetålighet. Det finns inte många smartwatch som tål upp till -20 C, och därför är Garmin Fenix 7 en av de bästa alternativ för vintersport. Denna stiliga smartwatch erbjuder ett brett sortiment av hälso- och träningsfunktioner som omfattar även sporter som golf, surfing och skidåkning. Den nya Garmin Fenix 7 ger oss allt som vi fick i Garmin Fenix 6 och mer!

Garmin Epix 2 Garmin Epix låter kanske mindre bekant för många, men vi är övertygade att denna helt förnyade versionen kommer att vara en av Garmins topp smartwatch för 2022. Förbättrad prestanda, nya funktioner och en mycket stilsäker uppdaterad design. Garmin Epix 2 är en mycket annorlunda smartwatch jämfört med den fyrkantiga originella versionen. Klockan påminner oss på många sätt om Garmin Fenix när det gäller dess mångsidiga sportiga funktioner. En sak som man inte kan lämna bort från diskussionen när man talar om Garmin Epix 2 är den mycket ljusstarka AMOLED pekskärmen som ger den en elegant och lyxig känsla. På grund av klockans AMOLED skärm erbjuder Epix 2 mindre batteritid jämfört med Fenix 7, men för de flesta av oss räcker 6 dagar i smartwatch läge mer än väl.

Innehållet


Garmin Fenix 7 — den bästa Garmin smartwatch 2022

Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7 passar för de som vill ha en GPS smartwatch som erbjuder allt. Med allt menar vi omfattande funktioner, en tålig men snygg design och utmärkt batteriprestanda. Denna klockan kan du lita på i precis alla situationer. Garmin Fenix 7 är inte en budget alternativ, men när man bekantar sig med allt som denna klockan har att erbjuda är priset rimligt. Garmin Fenix 7 har testats i extrema förhållanden och passar därför även för de som är alltid sugen på äventyr.

Den nya Garmin Fenix 7 har uppdaterats med en stilsäker ny design. Du kan välja mellan tre storlekar: den mindre Garmin Fenix 7S, Garmin Fenix 7 och den större Garmin Fenix 7X. Den största modellen erbjuder dig längst batteritid medan den minsta klockan känns extra lätt på handleden.
Garmin Fenix 7 — de viktigaste egenskaper

Denna blogg artikel blir allt för lång om vi går igenom alla funktioner som Garmin Fenix 7 erbjuder (det finns verkligen så många!). Därför ska vi gå igenom det viktigaste. På produktsidan hittar du mer information om du vill lära dig ännu mer om klockan.

man skiing

En smartwatch som tål kyla

Garmin Fenix 7 har testad enligt amerikanska militär standard gällande värme, stöt och vattentålighet. Denna smartwatch fungerar även vid -20 grader celsius! Klockan har en utmärkt batteri och de lagrar solenergi för att erbjuda dig flera dagar extra batteritid. I Expedition GPS läge räcker batteriet upp till 139 dagar när man använder sig av solenergi funktionen på Garmin Fenix 7X modellen. Det finns helt enkelt inte många andra smartwatch som kan erbjuda dig det.

Den nya anpassningsbara pekskärmen gör det intuitivt att använda klockan. Garmin Fenix 7 har även fysiska knappar med vilka du kan lätt styra klockan även när du bär handskar.

En smartwatch för äventyraren

Ny: ficklampa Visst ska en smartwatch som är designad för äventyraren ha ficklampa. Klockans multiLED ficklampa är en praktisk verktyg att alltid bära med sig. Du kan även använda ficklampan på din Garmin Fenix 7 i ljusläge som håller lampan på under din löpningstur så att du syns bättre i trafiken. Notera att denna funktionen är endast inkluderad i 7X modellen.

Omfattande kartor Navigera fram med stil! Du kan hämta TopoActive kartor när klockan är ansluten till Wi-Fi och bekanta dig med nya områden. De färgrika och detaljerade kartor visar bland annat vägar, vattenvägar, berger, höjder och mycket mer. Sväng för sväng navigering gör det enkelt att hitta fram och följa dina planerade rutter. Garmin Fenix 7 är utrustad med SkiView pistkartor för över 2000 skidområden. Hitta en snabb överblick över pistnamn och svårigheter direkt på din handled.

man running in the forest

En tålig träningspartner och omfattande hälsofunktioner

Denna smartwatch är en mångsidig träningspartner som erbjuder praktiska funktioner för flera typ av sport. Välj bland förinstallerade sportappar och anpassa din klocka enligt ditt träningspass. Du kan välja mellan löpning, cykling, simning, klättring, vandring och mycket mer. Klockan ger dig dagliga träningsrekommendationer som är optimerad enligt din återhämtning. Hålla koll på dina prestationer och optimera dina fitness rutiner så att dina träningspass påverkar din kondition i en positiv riktning. Behöver du träningsinspiration? Prova på klockans animerade träningspass och hitta nya idéer för dina sessioner.

Förutom att erbjuda dig mångsidiga träningsfunktioner har Garmin Fenix 7 även praktiska verktyg för att stödja dig i att ta hand om ditt välmående. Du kan bland annat använda klockan för att spåra din sömn, stress, nivåer av stress och energi, vätskenivåer, puls, syremättnad i blodet och mycket mer. Lär dig mer om din kropp med klockans mångsidiga funktioner för dagliga avancerade data om ditt mående. Optimera din återhämtning med klockans rekommenderade återhämtningstider och undvik överträning.

Golf, skidåkning och surfing bara få smartwatch erbjuder lika omfattande träningsfunktioner för sport som golf, skidåkning, klättring och surfing som Garmin Fenix 7. Denna klockan anpassar sig enligt dina träningsvanor och erbjuder praktiska verktyg för dina hobbyer. Använd klockans off-piste ski-app och registrera din prestation i backen. Med Surfline Sessions kan du skapa videor när din klocka är parad ihop med en Surfline kamera (säljs separat).

man on the golf green

Älskar du golf? Garmin Fenix 7 erbjuder CourseView-kartor för över 42 000 internationella golfbanor och verktyg som PlaysLike-avstånd. Löparen kan använda sig av PacePro funktionen som är designad för att hjälpa dig att springa smartare genom att hålla rätt tempo.

Smarta funktioner för din vardag

Garmin Fenix 7 är en kombination av sportklocka och smartwatch.Vid sidan av omfattande träningsfunktioner erbjuder denna smartklocka även ett brett sortiment på praktiska smarta funktioner som är designad för att underlätta din vardag. Koppla klockan ihop med en kompatibel smarttelefon och visa smarta notifikationer på klockans skärm. Du kan lyssna på musik via populära appar som Spotify, Deezer och Amazon Music via dina bluetooth hörluror (säljs separat). Det går även att lyssna på musik utan telefon! Ladda dina betalningskort i din virtuella plånbok och betala smidigt med Garmin Pay. Upptäck nya sätt för att göra din dag lite bättre!

Du kan anpassa klockans appar, bakgrund och widgets och ladda ned dina egna favoriter från Connect IQ app butiken.

Garmin Fenix 7 — tekniska detaljer

Här har vi samlat alla tekniska detaljer som du borde veta om Garmin Fenix 7 -klockorna. Använd tabellen även för att jämföra de tekniska skillnader mellan Garmin Fenix 7S, 7 och 7X.

Garmin Fenix 7X Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7S
Vikt 89g (61g utan armband) 73g (50g utan armband) 58g (42g utan armband)
Höljets storlek i diameter 51 mm 47 mm 42 mm
Skärmens storlek och typ 1,4" 280 x 280 px transflektiv MIP display 1,3" 260 x 260 px transflektiv MIP display 1,2" 240 x 240 px transflektiv MIP display
Batteriliv i smartwatch läge upp till 28 dagar (37 med solenergi) upp till 18 dagar (22 med solenergi) upp till 11 dagar (14 med solenergi)
Batteriliv i Expedition GPS -läge upp till 62 dagar (139 med solenergi) upp till 40 dagar (74 med solenergi) upp till 26 dagar (43 med solenergi)
Material i höljet och boett Fiberförstärkt polymerhölje med bak i metall och en DLC titan boett Fiberförstärkt polymerhölje med bak i metall och en DLC titan boett Fiberförstärkt polymerhölje med bak i metall och en DLC titan boett
Glasets material Power Sapphire Power Sapphire Power Sapphire
Armband Levereras med silikon armband Levereras med silikon armband Levereras med silikon armband
Armbandets omkrets Silikon (108-182 mm), läder (108-175 mm), textil (108-189 mm) eller stål (108-180 mm) Silikon (125-208 mm), läder (132-210 mm), textil (132-210 mm) eller stål (132-215 mm) Silikon (127-210 mm), läder (135-213 mm), textil (135-213 mm) eller stål (135-225 mm)
Vattenklassning 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m)
Anslutningar Wi-Fi, Bluetooth och ANT+ Wi-Fi, Bluetooth och ANT+ Wi-Fi, Bluetooth och ANT+

Garmin Epix 2 — en tålig smartwatch med AMOLED

Garmin Epix  2

Garmin Epix 2 GPS smartwatch passar för de som vill underlätta sin vardag med högklassiga smartfunktioner. Du kan se på denna klockan som en mer urban version av Garmin Fenix med en färgrik AMOLED skärm som lyfter användarupplevelsen till en ny nivå. Den ljusstarka skärmen syns bra under alla omständigheter. För en smartwatch med AMOLED har Epix 2 utmärkt batteriliv! Det breda sortimentet av tränings- och hälsofunktioner håller dig i takt på gymmet, på stand och ute i naturen. Hålla koll på daglig motion eller utmana dig med på gymmet med ett effektivt träningspass.
Garmin Epix 2 — viktigaste egenskaper

Garmin Epix 2 är utrustad med mångsidiga tränings-, hälso- och smartfunktioner. Den stilsäkra designen och ljusstarka AMOLED skärmen gör klockan till en snygg vardags accessoar som passar alla tillfällen.

Praktiska verktyg för en aktiv livsstil

Garmin Epix 2 är en mångsidig träningspartner som stödjer dig i att nå dina träningsmål oavsett din nivå. Visa på träningsdata och hitta nya sätt att utmana din kropp för att öka din prestanda. Klockan ger dig dagliga träningsrekommendationer som är baserade på din kondition och återhämtning. Prova på klockans nya HIIT träningspass och hålla koll på dina AMRAP, Tabata och EMOM intervaller. Klockan är utrustad med en bred selektion av sportappar för löpning, simning, cykling, vandring, rodd och mer. Som Fenix klockor passar denna smartwatch även för sport som golf, surfing, klättring och skidåkning. Prova på klockans animerade träningspass och hitta nya idéer får styrketräning, yoga och pilates. Du kan alltid ladda ned flera sportappar from Garmin Connect.

Man at the gym

Tränar du för en löptävling? Använd klockans prognos verktyg för att få en uppskattad beräkning för din löptempo på den valda rutten. Prognosen är baserad på din fitnessnivå och tidigare löptur. Du kan se på prognoser på hur dina träningssessioner kommer att inverka din kondition med data om långsiktiga trender. Real-Time stamina verktyget stödjer dig i att hantera belastningen och med PacePro verktyget går det enkelt att hitta rätt tempo.

Hålla koll på ditt omfattande välmående med klockans mångsidiga verktyg. Garmin Epix 2 har bland annat funktioner för spårning av andning, sömnens kvalitet, energi nivåer, vätskenivåer, puls, syremättnad och mer.

Man running with a bridge on the background Man skiing

Navigera med precision

Navigera dig fram i en ny stad eller hålla dig på kartan ute i naturen. Du kan koppla klockan till Wi-Fi för att hämta TopoActive kartor för dina resor och bekanta dig med lokala områden. Klockan är utrustad med SkiView pistkartor med vilka du kan bekanta dig med för över 2000 skidresorter runt om i världen. Vidare finns det CourseView kartor i färg för över 42000 internationella golfbanor.

En smartwatch med alltid på AMOLED

Garmin Epix 2 har en jusstark, färgrik och ultra skarp AMOLED pekskärm som lyfter klockan till en lyxig nivå. Den stilsäkra designen ser bra ut på din handled såväl på jobbet som också på fritiden. Klockan är gjord av högklassiga material för att garantera utmärkt tålighet. Denna smartwatch bär man gärna på sin handled dygnet runt.

I de flesta fall påverkar AMOLED skärmen klockans batteriprestanda negativt. Garmin Epix 2 har löst problemet med ett praktiskt strömsparläge. När klockan används i strömsparläge aktiverar du skärmen genom att röra på din handled. I strömsparläget räcker batteriet upp till 16 dagar. Det är mer än batterilivet på de flesta vanliga smartklockor utan AMOLED.

Woman in denim jacket wearing a smartwatch

Ett brett sortiment av smartfunktioner

Gör livet smidigare med praktiska smartfunktioner. Genom att ansluta Garmin Epix 2 till en kompatibel mobiltelefon kan du visa telefonens notifikationer direkt på klockans skärm. Garmin Pay fungerar även när du väljer att lämna plånboken hemma. Lyssnar du gärna på musik? Para klockan ihop med dina Bluetooth hörlurar och lyssna på Spotify, Deezer eller Amazon Music. Du kan även lyssna på musik utan din mobil!

Garmin Epix 2 — tekniska detaljer

Här hittar du allt som du behöver veta när det gäller Garmin Epix 2 klockans tekniska detaljer. Läs mer på klockans produktsida.

Garmin Epix 2
Vikt 70g (47g utan armband)
Höljets storlek i diameter 47 mm
Skärmens typ och storlek 1,3’’ 454 x 454 px AMOLED pekskärm (alltid på)
Batteriliv i smartwatchläge upp till 6 dagar (16 dagar i strömsparläge)
Batteriliv i Expedition GPS läge upp till 14 dagar i strömsparläge
Material i höljet och boett Fiberförstärkt polymerhölje, baksidan i titan och titanboett
Glasets material Safirkristall
Armbandet Levereras med silikonarmband
Armbandets omkrets Silikon (125-208 mm)
Vattenklassning 10 ATM (100 m)
Anslutningar Wi-Fi, Bluetooth och ANT+

Skillnader mellan Garmin Fenix 7 och Garmin Epix 2

Känns det svårt att välja? Med denna tabell kan du lätt jämföra Garmin Fenix 7 med Garmin Epix 2 (som liknar varandra mest med tanke på klockans storlek jämfört med Garmin Fenix 7S och 7X).

Dessa två smartklockor liknar varandra på många sätt, men visst finns det också skillnader. Garmin Fenix 7 erbjuder mer batteritid, kan laddas med solenergi och fungerar även bra i extrem kyla (upp till -20C). Garmin Epix 2 har en ljusstark AMOLED pekskärm som ger din dag lite extra lyx. Klockan design har förnyats med tanke på ett urbant livsstil och klockan är komplett med ett mångsidigt sortiment av innovativa funktioner.

Garmin Fenix 7 Garmin Epix 2
Vikt 73g (50g utan armband) 70g (47g utan armand)
Höljets storlek i diameter 47 mm 47 mm
Skärmens storlek och typ 1,3’’ 260 x 260 px transreflektiv MIP skärm 1,3’’ 454 x 454 px AMOLED skärm (alltid på)
Batteriliv i smartwatchläge upp till 18 dagar (22 med solenergi) upp till 6 dagar (16 i strömsparläge)
Batteri i Expedition GPS läge upp till 40 dagar (74 med solenergi) upp till 14 dagar i strömsparläge
Material i höljet och boett Fiberförstärkt polymerhölje med bak i metall och en DLC titan boett Fiberförstärkt polymerhölje, baksidan i titan och titanboett
Glasets material Power Sapphire Safirkristall
Armbandet Silikon Silikon
Armbandets omkrets Silikon (125-208 mm) Silikon (125-208 mm)
Vattenklassning 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m)
Anslutningar Wi-Fi, Bluetooth och ANT+ Wi-Fi, Bluetooth och ANT+

Bekanta dig med alla 2022 Garmin nyheter

Garmin har börjat 2022 med en rad nya produktlanseringar. Vid sidan av Fenix 7 och Epic 2 finns det även Garmin Venu 2 Plus och Garmin Vivomove Sport att bekanta med. Läs mer om klockorna här. På denna sidan hittar du alla Garmin nyheter som vi har i vårt sortiment. Pigga upp starten på året med en ny smartwatch och beställ redan idag!