Upptäck Garmin Instinct 2! Denna nya GPS-smartklockan är ett fantastiskt alternativ för den som vill ha ett något mer prisvärt alternativ till den mycket populära men mycket premium Garmin Fenix-serien. Klockan erbjuder omfattande funktioner och utmärkt tålighet till ett betydligt förmånligare pris som märkets premiummodell. Bekanta dig med Instincts innovationer och upptäck vad dessa ultra hållbara GPS-smartklockorna har att erbjuda dig. I slutet av artikeln hittar du en praktisk Garmin Instinct jämförelsetabell som vi gjorde för att stödja dig i att hitta den rätta modellen.

Innehållet:


Garmin Instinct 2 — en tålig GPS smartklocka med mångsidiga funktioner

Garmin Instinct 2

Den nya Garmin Instinct 2 GPS-smartklockan är ett efterlängtat tillägg till varumärkets portfölj. Klockan kan ses som en något mer strömlinjeformad och prisvärd version av varumärkets premium klocka Garmin Fenix. Denna klockfamiljen erbjuder fantastisk kvalitet, avancerad tålighet, ett stort antal funktioner och utmärkt valuta för pengarna.

De viktigaste egenskaper:

 • Ännu bättre funktioner för träning och hälsoövervakning
 • Telefonnotiser och Garmin Connect IQ
 • Solar versionen erbjuder nu även Garmin Pay

Tillgängilga modeller:

 • Modeller: standard, Solar, Surf Edition, Solar Surf Edition och Solar Tactical Edition
 • Två storlekar: 45mm och 40 mm (Tactical Edition, endast 45 mm)
Garmin Instinct 2

Träning & välmående: I ett nötskal kan Garmin Instinct 2 beskrivas som en hållbar GPS-smartwatch med ett brett utbud av sport- och smartfunktioner. Klockan passar en aktiv livsstil och erbjuder många förinstallerade sportprofiler för att stödja dig i löpning, cykling, styrketräning, simning och mer. Den mångsidiga hälsoövervakningen omfattar alla grundläggande funktioner som pulsmätning, registrering av sömn, energinivåer och stress samt extras som Garmins avancerade Pulse Ox funktionen för mätningen av syremättnad. Klockan är vattenskyddad upp till 100 meter och fungerar även för användning under vatten.

Smarta funktioner: Genom att ansluta klockan till din smartphone kan du bekvämt övervaka dina telefonmeddelanden på klockans skärm. Med klockans musikkontroller kan du lätt navigera dina spellistor på klockans display när du lyssnar på musik på din smartphone. Garmin Instinct 2 är dessutom kompatibel med appen Garmin Connect IQ, som ger många ytterligare funktioner. Solar-modellen har nu även betalappen Garmin Pay.

Navigering: Instinct 2 erbjuder Trackback-spårning, som vi känner redan från den tidigare Instinct-kollektionen. Trackback är en utmärkt funktion för till exempel vandrings entusiaster. Den praktiska funktionen gör det enkelt att hitta tillbaka till utgångspunkten, oavsett situation. Inbyggd GPS, GLONASS och Galileo gör att du håller dig på kartan även i avlägsna områden. Vidare finns det Garmins mycket omtyckta ABC-sensorer som omfattar en höjdmätare, barometrisk tryckmätare och en elektronisk triaxial kompass.

Designad för dig: Förutom grundmodellen finns det Garmin Instinct 2 Solar-modellen, en modell med solcellsladdning (och andra extra funktioner), Garmin Instinct Surf Edition, som är utformad för surfare och den extremt slitstarka Garmin Instinct 2 Tactical Edition klockan. Kollektionen innehåller två storlekar och en rad färgalternativ så att du kan välja en Garmin Instinct-klocka som bäst passar dig.


Garmin Instinct 2 vs Garmin Instinct — vad är nytt?

Garmin Instinct 2

Garmin Instinct 2-klockan erbjuder flera förbättringar och nya funktioner jämfört med föregångaren Garmin Instinct. Framför allt har det skett mycket när det gäller klockans träningsfunktioner och hälsoövervakning. Den mindre S-modellen är också ny i sortimentet, vilket gör Instinct-klockan till ett alternativ för dem som vill ha en något smalare klocka. De nya funktionerna i följande lista gäller alla klockor i Garmin Instinct 2-serien.

Garmin Instinct 2 — nya funktioner:

 • Sportprofiler: Klockan erbjudar ett ännu bredare utbud av sportappar
 • Återhämtning: Hjälper dig i att uppskatta hur länge du behöver vila mellan sessioner
 • Fitness ålder: Klockan uppskattar din kronologiska ålder och ger dig tips för att förbättra din konditionsnivå
 • Effektiva minuter: Spåra de mest effektiva minuterna av ditt träningspass
 • VO2 Max: Ger dig det förväntade värdet av dig prestation med hänsyn till t.ex. träningsmiljön
 • Avancerad sömnspårning: Spåra sömnstadier och poängsättning av sömnkvalitet
 • Andningsregistrering: Övervaka din andningsfrekvens dygnet runt
 • Kvinnors hälsoövervakning: Hålla koll på menstruationscykel och graviditet
 • Mountainbike dynamik: Exaktare data om din körning
 • Connect IQ: Ladda ner appar och anpassade urtavlor till din klocka

Förutom dessa nya funktioner har Garmin Instinct 2 Solar, Surf Edition, Solar Surf Edition och Solar Tactical Edition klockor modellspecifika nya funktioner som du kan läsa mer om nedan.


Garmin Instinct 2 Solar — Nästan oändlig batteritid och Garmin Pay

Garmin Instinct 2 Solar

Praktiska extra funktioner Garmin Instinct 2 Solar är premium modellen i kollektionen och kommer med fina bonusar. I smartwatch-läge erbjuder den solcellsdrivna Solar klockan nästan obegränsad batteritid. Dessutom har klockan en funktion för strömhantering som gör att du enkelt kan förlänga batteritiden genom att stänga av de mest strömkrävande sensorerna och inställningarna.

Förutom längre batteritid erbjuder Instinct 2 Solar smartwatch nu även Garmin Pay. Med denna funktionen kan du lagra dina betalkort i klockans virtuella plånbok, så att du kan ha dem med dig vart du än går.

Garmin Instinct 2 Solar

Hur skiljer sig Garmin Instinct 2 Solar från grundmodellen?

 • Bättre batteritid tack vare solcellsladdning
 • Garmin Pay närbetalning

Precis som grundmodellen finns Solar-klockan i två olika storlekar: 40 mm och 45 mm. Förutom två storlekar finns det tre modeller att välja mellan: Standard, Surf Edition och Tactical Edition. Notera at Tactical Edition endast är tillgänlig i den större storleken.Garmin Instinct 2 Surf Edition — surfarens sportklocka

Garmin Instinct 2 Surf Edition

Surfarens sportklocka: Garmin Instinct 2 Surf Edition erbjuder ytterligare funktioner som är designad med tanke på surfare. Med funktionen för tidvatten kan du enkelt övervaka förhållandena på havet och hitta dagens bästa vågor. Funktionen fungerar när klockan är kopplad till en kompatibel smartphone. Med surfing-appen kan du registrera antalet vågor du surfar, övervaka din maxhastighet och hur långt du har färdats på vågorna.

Jämfört med den tidigare Garmin Instinct Surf Edition-klockan är den nya generationen utrustad med några nya funktioner.

Garmin Instinct 2 Surf Edition

Garmin Instinct 2 Surf -klockans nya funktioner:

 • Sportappen för kitesurfing och vindsurfing
 • Surfline-appen
 • Två storlekar: 40 mm och 45 mm
 • Garmin Pay (endast på Solar versionen)

Surfline-appen: Klockan är nu kompatibel med Surfline-appen! Kolla på förändringar i tidvatten, vinden, våghöjder direkt på klockans skärm och visa detaljer för de fem närmaste surf platserna. Appen kräver att klockan kopplas ihop med Garmin Connect -appen på en kompatibel smartphone. Gillar du att filma surf videor? Den här klockan är kompatibel med den separat sålda Surfline-kameran, som du kan styra från klockans skärm.

Garmin Instinct 2 Surf Edition

Kitesurfing och vindsurfing: Till skillnad från den tidigare modellen är den nya generationens Garmin Instinct 2 Surf Edition också lämplig för träning av kiteboarding och vindsurfing. Med klockans nya sportprofiler kan du enkelt registrera GPS-position, hastighet, distans och puls under träningspasset. Kitesurfare kan även använda klockan för att spåra höjd och registrera hopp under sessionen i ett lättöverskådligt grafiskt format.

Betala med din klocka: Med Garmin Pay betalar du med bara ett par snabba tryck. Spara dina betalkort i klockans virtuella plånbok och skippa fumla efter din kort eller kontanter i kassakön. Denna funktion är endast tillgänglig på Solar modellen.Garmin Instinct 2 Solar Tactical — en tuff och tålig GPS klocka med solcellsladdning

Garmin Instinct 2 Tactical

Taktiska funktioner: Garmin Instinct 2 Solar Tactical är en högkvalitativ smartklocka med extra funktioner för utomhusbruk. Denna modellen är utformad för att klara sig även i de tuffaste förhållandena. Jämfört med grundmodellen är den här klockan utrustad med fler taktiska funktioner.

Skillnader mellan Garmin Instinct 2 Solar Tactical Edition och grundmodellen:

 • NYTT: Kill Switch funkton — rensa användarminnet i din smartwatch
 • Kompatibilitet med mörkerseende
 • Krypterat läge - stoppar inspelning av GPS-positioner
 • Två format för GPS-positionering
 • Projekterade vägpunkter
 • Jumpmaster-läget
 • Solcellsladdning
 • Garmin Pay

Den nya Kill Switch -funktionen: Den här modellen är fullpackad med taktiska extrafunktioner! Den andra generationens Garmin Instinct Tactical Edition har en helt ny funktion, Kill Switch, som gör att du kan rensa smartklockans användarminne om situationen kräver det. Det går enkelt att stoppa spårningen av GPS-positionen genom att använda klockans funktion för krypterat läge. Funktionen pausar registrering av GPS-positioner och inaktiverar trådlösa anslutningar snabbt. Funktionen för kompatibilitet med nattseende gör att du snabbt kan växla mellan dag- och nattseende, så att du kan läsa klockan med nattvisionsglasögon.

Garmin Instinct 2 Tactical

Designad för utmaningar: Garmin Instinct 2 Tactical Solar Edition har stöd för två positionsformat. Du kan följa både UTM-data (Universal Transverse Mercator) och MGRS-data (Military Grid Reference System) på skärmen och enkelt synkronisera din position med andra. Jumpmaster-läget gör det enkelt att beräkna din hoppposition på hög höjd enligt militära riktlinjer. Efter hoppet hjälper funktionen dig att navigera till mållinjen. Dessutom har klockan en funktion som gör att du kan ställa in och spara koordinater på positioner om du vill använda dem för navigering senare.


Garmin Instinct 2 jämförelse

I tabellen nedan hittar du de tekniska skillnaderna mellan Garmin Instinct 2, Instinct 2 Solar, Instinct Solar och Instict-klockorna.

Garmin Instinct 2 / 2S Solar Garmin Instinct 2 / 2S Garmin Instinct Solar Garmin Instinct
Vikt 43 g (S), 53 g 42 g (S), 52 g 53 g 52 g
Storlek 40 mm (S) 45 mm 40 mm (S) 45 mm 45 mm 45 mm
Skärmtyp Svart och vit transflektiv MIP-display Svart och vit transflektiv MIP-display Svart och vit transflektiv MIP-display Svart och vit transflektiv MIP-display
Skärpa 156 x 156 px (S), 176 x 176 px 156 x 156 px (S), 176 x 176 px 128 x 128 px 128 x 128 px
Batteritid i smartwatch läge upp till 21 dagar (S) / upp till 28 dagar upp till 21 dagar (S) / upp till 28 dagar (extra tid med solladdning) upp till 24 dagar (extra tid med solladdning) upp till 14 dagar
Material i höljen fiberförstärkt polymer fiberförstärkt polymer fiberförstärkt polymer fiberförstärkt polymer
Glasets material Power Glass Power Glass Power Glass Kemiskt förstärkt glas
Armbandet Silikon Silikon Silikon Silikon
Passar handled med omkrets av 112-180 mm (S) 135-230 mm 112-180 mm (S) 135-230 mm 132-224 mm 132-224 mm
Vattentålighet 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m) 10 ATM (100 m)
Anslutningar GPS, GLONASS och Galileo GPS, GLONASS och Galileo GPS, GLONASS och Galileo GPS, GLONASS och Galileo
Sömnregistrering Ja Ja Ej Ej
Återhämtning Ja Ja Ej Ej
Andningsfrekvens Ja Ja Ej Ej
Konditions ålder och effektiva minuter Ja Ja Ej Ej
Garmin IQ Ja Ja Ej Ej
Garmin Pay Ja Ej Ej Ej

Se alla nya Garmin lanseringar för 2022

Garmin Instinct 2 är bara en av många när det gäller Garmins produktlanseringar i början av 2022. Garmin Fenix 7 och Epix 2 är de senaste tillskotten i premium sortimentet, och deras omedelbara popularitet överraskade även de största Garmin fanatiker. Förutom de mer robusta smartklockorna finns det även tillägg till Garmins Lifestyle-smartklockor. Garmin Venu 2 Plus och Garmin Vivomove Sport erbjuder omfattande funktioner för träning och hälsoövervakning i ett mycket elegant paket.