Korurasioita

Vi bjuder på fri gravyr på alla våra produkter, såväl klockor som också smycken vid köptillfället. Graveringen är gratis och går att lägga till till alla produkter som kan graveras. Vi har gjort det lätt för dig att till exempel personalisera din gåva även när du handlar på nätet. I denna artikel går vi igenom allt som du ska veta om gravyrer. Läs vidare för att hitta våra och idéer och tips. Först ska vi gå igenom det praktiska: hur kan jag lägga till en gravyr till min klocka eller smycke när jag handlar hos Klockmagasinet?

Att gravera din produkt hos Klockmagasinet - steg för steg

 1. Kolla om det går att lägga till en gravyr till din produkt. Om det är möjligt att gravera produkten hittar du en kryss ruta för ‘’Jag vill ha en gratis gravering’’. Klicka på denna rutan om du vill ha en gravyr på produkten.

 2. Välj ditt typsnitt. Efter att du har klickat på rutan får du välja ett typsnitt för din gravyr. Vi bjuder på tre olika alternativ: text, vanessa och skrivstil. Bredvid varje listade typsnitt hittar du en blå länk med texten ‘bild’. Tryck på denna länken om du vill se en bild på hur typsnittet ser ut (se även bilden här nedan). När du har hittad din favorit kan du välja typsnittet genom att klicka på rutan bredvid namnet.

 3. Dags att skriva in din text. Efter att du har valt ditt typsnitt kan du skriva in din text. Kontrollera i produktbeskrivningen hur många tecken (bokstav/nummer/blanksteg) ryms på produkten. Du ser antalet tecken som du har kvar också under textfältet. Skriva in din text i fältet och kontrollera flera gånger om du har skrivit allt rätt. Allt som skrivs in i fältet kommer att graveras på produkten och därför gäller det att vara extra noggrann i detta skedet.

 4. Kontrollera texten en gång till. Se till att du har skrivit allt rätt. Var speciellt noggrann om du har skrivit ett datum. Du ska nästan se gravyren som en tatuering som inte går att ändras efteråt.typsnitt för gravyren

Med en gravyr gör man en produkt till en unik gåva

En accessoar blir något unikt när den personaliseras med en genomtänkt gravyr. Att lägga till din egen gravyr är till exempel ett fint sätt att göra en klocka eller ett smycke till en unik gåva. En sak som är mycket viktigt för oss är att våra leveranstider är så snabba som bara möjligt. Att lägga till ett gravyr har inte en stor påverka på leveranstiden och oftast får vi din beställning fram till dig inom 3-5 arbetsdagar. Personalisera din gåva med en hemlig kärleksbudskap, en viktig datum, ett älskade namn, er favorit låta eller ditt livsmotto för att bära den med dig vart du än går. Det finns inga gränser för din kreativitet! Utan längre leveranstid eller extra kostnad.

Vi har duktiga gravör i vårt team som tar hand om gravyrerna. Våra gravörer är experter när det gäller gravering av smycken och klockor och de har tränat i många år. Gravyrerna förverkligas på detta sätt som gravören anser att vara bästa lösningen. De beror mycket på smyckens eller klockans design hur gravyren ska placeras för bästa resultat. Gravörerna ges fria händer för att välja placeringen enligt produkten och de kan till exempel byta från stora till små bokstäver om de tänker att det ser bättre ut. Vi vet att vårt team alltid strävar efter att göra den vackraste versionen av din önskan.

Finns det något annat som du ska veta? Vi frågade våra gravörer.


 • Genom att bekanta dig med våra typsnitt hittar du enkelt din favorit. Om du tänker på Vanessa eller skrivstil rekommenderar vi att du är speciellt noggrann med stora och små bokstäver.

 • Det finns vanligtvis inte så mycket utrymme på klockans baksidan för gravyrer. Oftast finns det redan en logo eller modellnummer på baksidan som är en del av den ursprungliga designen. Om du vill ha en gravyr på klockans baksida ser vi till att den passar till helheten.

 • Letar du efter en unik konfirmationspresent och vill du har en gravyr på en korshalsband? Detta kan vi fixa för dig! Om du vill lägga till en gravyr på ett korshalsband rekommenderar vi att gravyren skrivs i stora bokstäver för ett snyggt resultat. Välj typsnittet ‘’text’’ och skriv hela texten med stora bokstäver. Kom ihåg att det oftast inte finns så mycket utrymme på det lilla halsbandet men ett namn eller en datum passar oftast bra.

 • Typsnittet gäller! Speciellt med begränsat utrymme kan resultatet bli otydligt om du väljer att skriva gravyren i skrivsitl eller vanessa. Om du vill ha en längre gravyr rekommenderar vi att den skrivs i stora bokstäver och i typsnittet text. Vanessa och skrivstil ser både vackert ut om du ska gravera initialer.

 • Spara ett speciellt datum i en gravyr så att du aldrig glömmer bort det. Om du ska lägga till en gravyr med ett datum är det best att skriva den i en så kort form som möjligt t.ex. 2.4.2019 i stället för 02.04.2019. Ju enklare gravyr desto snyggare resultat

Men vad ska jag gravera?

Har du ont om inspiration och vet du inte vad du vill gravera i din klocka eller ditt smycke? Som sagt finns det inte bara ett rätt sätt när det gäller gravyrer. Om du frågar oss är det just det fina med gravyrer att du får göra det på ditt eget sätt. Om du dock önskar idéer har vi samlat några av våra idéer här nedan som du kan gärna inspireras dig av när du väljer din gravyr.

Gravyr idéer

 • "För alltid 1/6/2020"
 • "Max 22.5.2019"
 • "älskar dig pappa"
 • "Älskade Malin"
 • "Vi två för alltid 10.9.2019"
 • "Mitt hjärta, Eleonora"
 • "Världens bästa mamma"