Ny, mer kompakt och billigare Suunto Race S Suunto har lanserat sin senaste innovation inom kategorin högpresterande klockor: Suunto Race S. Race S, designad för idrottare, erbjuder avancerade funktioner för sport- och välmåendespårning som är bekanta från Race-sortimentet, pålitliga navigeringsfunktioner och en elegant design i ett mindre och mer tillgängligt paket.


Bekanta funktioner i ett mindre paket

Suunto Race S är svaret på kundernas önskan om ett något mindre alternativ till Vertical och Race-klockorna. Suunto Race-klockan har varit populär sedan dess lansering för ett år sedan, men många kunder har önskat att Race-klockans funktioner fanns i ett mer kompakt format. Den nyss lanserade Race S är svaret på denna önskan. Race S är en mindre och lättare version av den ursprungliga Suunto Race-klockan, som fortfarande erbjuder allt man kan önska sig av en fullfjädrad sportklocka. Klockan bibehåller den extremt höga prestandan som är känd från Race-klockan, men i ett mindre hölje, vilket gör klockan mer diskret och bättre lämpad för mindre handleder, till exempel för kvinnor. Skillnaderna mellan Race- och Race S-klockorna är höljesstorleken, klockornas vikt och även en något kortare batteritid i Race S-modellen. Skillnaderna mellan Race- och Race S-klockorna är boettstorleken, klockornas vikt och även en något kortare batteritid i Race S-modellen. Boettstorleken har minskats avsevärt, då den nya Race S är nästan 20 % tunnare med en höjd på endast 11,4 mm. Boettens diameter har också minskat till 45 mm, vilket känns ganska lämpligt även för en mindre handled.

Batterikapaciteten och därmed batteritiden har behövts minskas i takt med att höljesstorleken har minskat. Race S erbjuder dock fortfarande en mycket konkurrenskraftig batteritid i sin storleksklass och man behöver inte oroa sig för att batteriet tar slut tack vare klockans mycket snabba laddning. Suunto Race S stödjer nämligen snabbladdning, vilket innebär att klockan får en fullständig 100 % laddning på drygt en timme.

Klockan lovar upp till 20 % batteri med fem minuters laddning, så genom att ladda klockan några gånger i veckan, till exempel när du duschar, kan du försäkra dig om att batteritiden inte blir ett problem. Denna kompakta klocka har en ljusstark AMOLED-skärm, gratis offline-kartor och avancerade verktyg för analysering av träning som spårar framsteg och återhämtning. Tillgänglig i rostfritt stål och titan, erbjuder Race S olika färgval som passar alla stilar.

Lumoava Bohemian

Nyckelfunktioner

Batteritid

  • I dagligt bruk: Upp till 8 dagar med 24/7 pulsmätning (4 dagar med alltid påslagen skärm)
  • Prestandaläge: Upp till 27 timmar med full effekt på dubbla GNSS-band
  • Uthållighetsläge: Upp till 40 timmar med enkelbands-GNSS
  • Ultra-läge: Upp till 70 timmar med 50 % effekt på enkelbands-GNSS Expeditionsläge: Upp till 130 timmar med GNSS mätning var 10 sekund
Lumoava Bohemian

GPS-noggrannhet

Klockorna är utrustade med ett dubbla GNSS-bandssystem, vilket innebär att Race S kan använda upp till fyra satellitsystem samtidigt och erbjuda mer exakt och pålitlig positionering, vilket förbättrar användarupplevelsen och möjliggör bättre spårning och analys av sportprestationer. Denna funktion innebär att Suunto Race S kan erbjuda ännu mer tillförlitlig information om position, rutt och hastighet till användaren, vilket är särskilt viktigt för de som rör sig och springer mycket i städer där höga byggnader stör signalmottagningen, eller för de som rör sig i bergsområden.

Hårdvara och design

Suunto Race S klockans design är till stor del hämtad från Suunto Race, och beroende på modell har den ett hölje tillverkat av rostfritt stål eller titan och en skärm skyddad av hållbart Gorilla Glass. I den ursprungliga Race-modellen användes safirglas, men i Race S-modellen valde man att använda mycket starkt Gorilla Glass för att möjliggöra ett något lägre pris, samtidigt som klockan fortfarande är mycket hållbar. Race S-modellen har en mycket skarp och ljusstark 1,32-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 466x466, vilket ger levande färger och skarpa detaljer. Klockans generösa skärmstorlek och skarpa bild gör den mycket lättläst. Klockan är vattentät ner till 50 meter, vilket gör den utmärkt för simning och snorkling.

Sport och träning

Race S täcker över 95 sporter och cirka 120 sportlägen, och erbjuder mångsidiga funktioner för olika aktiviteter. Oavsett om du är löpare, simmare, cyklist eller utövar andra sporter, erbjuder klockan detaljerade mätvärden och anpassningsbara sportlägen efter dina behov. Den stödjer även Bluetooth-anslutning till pulsband, fotpodd, cykelpodd och effektmätare.

Lumoava Bohemian

Användargränssnitt och användbarhet

Suunto Race S drar nytta av ett uppdaterat användargränssnitt som erbjuder förenklad navigering och snabbare övergångar mellan skärmarna. En digital krona möjliggör snabb och enkel bläddring genom operativsystemet, vilket underlättar och förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Kartor och navigation Klockan innehåller detaljerade kartor som visar omgivande terrängens stigar, höjdkurvor och viktiga landmärken. Dessa kartor fungerar också offline och säkerställer att du håller dig på rätt spår under dina äventyr. Kartorna kan laddas ner via Wi-Fi med hjälp av Suunto-appen och klockan har hela 32 GB lagringsutrymme för omfattande kartdata.

Träning och fysiologi

Suunto Race S erbjuder omfattande träningsverktyg som hjälper dig att optimera din prestation. Följ träningsbelastning, återhämtning och framsteg med mätvärden som VO2max-estimat, kronisk träningsbelastning och träningsstressbalans. Klockan innehåller även olika konditionstester och kompatibilitet med träningsplattformar för att få personliga träningsplaner. Ekosystem och kompatibilitet Suunto Race S integreras med ett brett utbud av populära appar och tjänster, inklusive Strava, Komoot, TrainingPeaks och många fler. Klockan är kompatibel med de flesta vanliga appar, vilket gör den till ett mångsidigt och praktiskt verktyg för idrottare.

Lumoava Bohemian

Hållbarhet och produktion

En mycket uppskattad egenskap hos Suunto är deras engagemang för hållbarhet. Suuntos engagemang för ansvar syns i allt de gör, och till exempel är Race S 100 % koldioxidneutral. Klockan är designad i Finland och delvis tillverkad både i Finland och Kina, vilket säkerställer hög kvalitet och uppfyller Suuntos strikta standarder.

Prissättning och tillgänglighet

Det kommer att finnas flera färgalternativ för Race S-klockan och två olika materialalternativ. Varianten i rostfritt stål kommer att kosta 349 € och titanmodellen, som lanseras senare, kommer att kosta 449 €.