Samsung Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro är de mycket efterlängtade nya tilläggen till den redan populära och hyllade Samsung Galaxy Watch-serien. De nya Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro -modellerna kombinerar några av de bästa funktionerna med en snygg design som ser bra ut och erbjuder massor av praktiska funktioner för livets olika situationer. Samsungs smartklockor har varit mycket populära tack vare sina lysande funktioner och omfattande personaliseringsmöjligheter.

Samsung Galaxy Watch5 -sortimentet omfattar modellerna Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro. Standard Galaxy Watch5 finns i två olika ramstorlekar, 40 mm och 44 mm, medan Galaxy Watch5 Pro endast finns i 45 mm. I huvudsak är de normala och Pro-modellerna i stort sett lika när det gäller funktioner, men Pro-modellen lägger till några funktioner för utomhusaktiviteter, betydligt förbättrad batteritid och en ram för enklare användning.

De nya modellerna Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro har många av samma funktioner som de tidigare modellerna Watch4 och Watch4 Classic, men det nya Galaxy Watch5 -sortimentet som helhet är mer polerat och har en skärpare helhetsupplevelse. Samsung Galaxy Watch5 påminner visuellt mycket den tidigare Watch4. I den nya serien har fokuset varit på att förbättra klockans funktioner och användbarhet, istället för att göra förändringar i det omtyckta utseendet. Lätta saker att lägga märke till som skiljer Galaxy Watch5 från den tidigare modellen är mikrofonhålet på höger sida av klockhuset, mellan knapparna, och den nya sensorn på baksidan av klockan.

En ny egenskap hos Galaxy Watch5 och Galaxy Watch5 Pro är deras safirglas. Safirglas är känt inom klockindustrin som det mest reptåliga material som finns tillgängligt för att skydda klockornas displayer, och det är mycket uppskattat på grund av det. Klockor som bärs hela dagen är mycket känsliga för mindre repor och stötar, och eftersom safirglas är ett av de hårdaste material som finns att använda som klockglas ger det bästa möjliga skydd för dina dyrbara klocka i vardagen.

Samsung Galaxy Watch 5

Helt omgjord Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Galaxy Watch5 Pro ersätter tidigare Watch 4 Classic, med ett helt annat utseende än den tidigare Classic. Med ett helt nytt designspråk och borttagandet av den roterande ramen har den nya Pro-modellen ett mycket elegant och fräscht utseende. Den välbekanta roterande ramen från Watch4 Classic har ersatts av ett simplare fast element som använder haptisk teknik för att efterlikna ramens rörelse, med små vibrationer. Galaxy Watch5 Pros material har också bytts ut från stål som användes tidigare till ultralätt och slitstarkt titan. Denna materialförändring förändrar klockans känsla avsevärt och gör den ganska mycket lättare och diskret på handleden.

En av de stora nya funktionerna i Galaxy Watch5 -serien är de utökade batterierna i klockorna. Alla tre olika storleksvarianter har ökad kapacitet vilket innebär ännu bättre batteritid än tidigare. Särskilt värt att notera är Galaxy Watch5 Pro som har ett oöverträffat stort batteri på upp till 590 mAh.

Galaxy Watch5 liksom Galaxy Watch5 Pro har nya större batterier med förbättrad laddningskapacitet. Den trådlösa laddningshastigheten för klockorna har ökat enormt, vilket är en mycket önskvärd funktion för smartklockor eftersom de tillbringar mer tid på handleden och mindre tid på laddning.

Samsung Galaxy Watch 5

Nya fantastiska färger

Den minsta av klockorna, 40 mm Galaxy Watch5, finns i tre färger: svart, roséguld och silver/lila. Den 44 mm stora Galaxy Watch5 finns i tre färger: safirblått, svart och silver/vit. Galaxy Watch5 Pro kommer att finnas i två färger: svart och titangrå.

Remmen är mycket flexibel och bekväm och spännena är utformade för att vara så praktiska som möjligt och lämnar den extra delen av bandet mellan handleden och armbandet. Denna lilla men mycket förnuftiga funktion är viktig för daglig användning av klockan, så att den extra delen av armbandet inte av misstag fastnar i kanten av en ficka, till exempel. Det mer traditionella spännet på Galaxy Watch5 är lätt att använda och praktiskt, men det helt nya spännet på Galaxy Watch5 Pro är något du gärna betalar lite extra för.

Det nya fällbara spännet på Pro-modellerna är ett utmärkt tillägg till en redan imponerande design, eftersom när du väl har justerat längden på armbandet kan du enkelt bara klicka upp spännet när du sätter klockan på din handled. Det nya spännet på Pro-modellerna gör armbandet mycket lätt att använda och bekvämt på handleden, utan att lägga till många millimeter onödig tjocklek.

Samsung Galaxy Watch 5

Pris för Samsung Galaxy Watch 5

Priset på klockan bestäms av klockans storlek och önskade anslutningar. Priset sträcker sig från 299 euro upp till 519 euro, där den förmånligaste klockan är den minsta varianten Galaxy Watch 5, 40 mm Bluetooth-modellen och den dyraste är Galaxy Watch5 Pro, 45 mm LTE-modellen.

Skillnaden mellan Bluetooth- och LTE-modellerna är deras förmåga att fungera självständigt utan telefon. Modellerna med Bluetooth-anslutning behöver alltid en telefon att ansluta för att kunna använda sina olika funktioner. LTE-modellerna kan fungera självständigt, så du kan lämna telefonen hemma när du tar en löprunda och ändå få meddelanden och musik direkt till klockan. LTE-modeller har också stöd för att ringa samtal, så du kan ringa från klockan utan att använda telefonen.

För LTE-modeller måste du aktivera din eSIM-anslutning hos din operatör för att kunna använda dess 4G-funktioner. LTE-klockor fungerar dock även utan att aktivera en 4G-anslutning, precis som en vanlig smartklocka, genom att ansluta direkt till din telefon. LTE-modellerna erbjuder alltså en klocka som i princip är samma som en Bluetooth-modell, men med eSIM-funktionen och därmed 4G-anslutning, för att du ska kunna vara trygg om du vill lämna din telefon hemma.

Den mest personliga smartklockan

En mycket omtyckt egenskap hos Samsungs smartklockor är att användargränssnittet är anpassningsbart. Den nya Samsung Galaxy Watch 5 -smartklockan har ännu fler alternativ för att anpassa urtavlans design och deras funktioner så att de passar just dig. Anpassningsmöjligheterna är inte bara begränsade till urtavlans estetik, eftersom du också kan styra en rad andra gränssnittsinställningar, som t.ex. beröringslängd och olika färgkorrigeringsfunktioner för att göra det enklare och bättre att använda.