Som första produkt vill jag ta upp legendariska Casio A168WA

Casio A168WA

Den här klockan är mycket populär i hela världen, vilket är lätt att förstå. Ett mycket attraktivt pris, en enkel och elegant design och smarta funktioner gör detta till en mycket konkurrenskraftig produkt för vem som helst. Den stålfärgade versionen är bara en av de många varianterna i denna kollektion, men det är en av de mest diskreta modellerna.

En intressant detalj om denna samling är att den också är känd som Terrorist Casio, eftersom den mest porösa F-91W i samlingen påstås ha använts som timer för olika sprängladdningar.

Den här klockan bör inte ses enbart som summan av sina delar. Konstruktionen av modellen är relativt lätt. Stålarmbandet är behagligt och flexibelt, vilket gör att klockan är bekväm att bära. Det 36 mm breda höljet är tillverkat av silverfärgad blank plast och fungerar elegant tillsammans med armbandet och den digitala displayen. Displayen är enkel och mycket tydlig att läsa. Funktionerna är ganska intuitiva och kan enkelt nås med hjälp av de tre knapparna på klockan. Klockans designspråk är ganska retro och tidlöst med sin kantiga design och enkla urtavla.

A168WA erbjuder mycket för en liten prislapp. Den retro-klassiska stilen passar utmärkt i soffan, på kontoret eller till och med på löprutten. Den digitala displayen är lätt att läsa av och kvartsrörelsen garanterar noggrannhet och bekymmersfri användning.

En lite smartare vän är Garmin Instinct Sea Foam.

Garmin Instinct

Smartklockor och sportklockor blir alltmer populära, och det går inte att förneka att smartklockor är mycket användbara i vardagen. När du väger mellan smarta klockor och sportklockor är det ofta stilen och syftet med klockan som avgör vilken kategori du landar i. Ett stort antal smarta klockor och sportklockor erbjuder samma funktioner, men med olika utseende och sportorienterade funktioner. Generellt sett är sportklockor lite mer slitstarka och utformade för hårdare körning, medan smarta klockor prioriterar mer stil och ett elegant utseende. För mig är Instict ett bra val eftersom den har ett konkurrenskraftigt pris, lång batteritid och mycket mer funktioner än vad jag behöver i mitt dagliga liv.

Instinct har ett omfattande utbud av funktioner för att stödja sport och återhämtning, och jag har aktivt använt dem varje halvår när jag springer eller går till gymmet. Meddelanden och kalendermeddelanden, inkommande samtal och tidsinställningar som är lätta att ställa in är de viktigaste funktionerna som jag behöver och använder i min smartwatch.

Instincts 45 mm kropp och dess kantiga design passar mitt eget öga perfekt och i kombination med klockans mycket bekväma armband är det en mycket behaglig klocka att bära från morgon till kväll. Skivan är tydligt läsbar och funktionerna är mycket lätta att använda. Garmins mobilapp är ett bra stöd för att använda klockan och det är intressant att använda den för att utforska de data som mäts av de olika mätarna på klockan om dagens aktivitet. Det finns ett stort antal olika urtavlor som du kan välja den som tilltalar dig mest.

Garmin Instinct är ett bra val för alla som funderar på att skaffa en smartklocka och som vill ha ett konkurrenskraftigt paket med praktiska, hållbara och bra funktioner.

Min Instinct-klocka är den första versionen av modellen och jag har varit mycket nöjd med den. De nya Instinct 2 och Instinct 2 Solar är förbättrade och mer avancerade versioner av den första modellen. Instinct 2S-versionen finns också med i kollektionen, som är några millimeter mindre än standardversionen.

Slutligen vill vi rekommendera Citizen Promaster Eco-Drive Chronograph Radio-Controlled Titanium JY8100-80L

Citizen Promaster

En klocka jag själv länge funderat på är en kvalitativ och bekymmersfri kvartsklocka. Citizen-sortimentet är fullt av mycket snygga klockor med omfattande funktioner som skulle passa perfekt för mina behov. Särskilt den radiostyrda Eco-Drive JY8100-80L i titan har väckt mitt intresse.

Kvartsklockor är bra följeslagare i vardagen eftersom de alltid går i tid och du behöver inte oroa dig för att strömmen ska ta slut på samma sätt som med automatiska klockor. Citizen erbjuder också ett antal klockor med Eco-Drive, som hämtar sin driftsenergi från ljus. Dessa klockor samlar in ljus genom solpaneler på urtavlorna, så du behöver inte oroa dig för att strömmen ska ta slut. Även efter flera års användning.

Noggrannheten hos kvartsklockor är också i de flesta fall betydligt bättre än hos traditionella mekaniska klockor. Även om kvartsklockor är mer exakta än mekaniska klockor bör man också komma ihåg att det finns skillnader i noggrannhet mellan kvartsklockor. Citizens radiostyrda klockor är bland de mest exakta, eftersom de är kopplade till en atomklocka som automatiskt justerar tiden. Naturligtvis är en sådan funktion inte nödvändig för daglig användning, men för mig gör sådana funktioner alltid en klocka lite mer intressant och personlig.

Citizen JY8100 har ett övertygande antal funktioner i ett elegant paket till ett konkurrenskraftigt pris. Titan som material är attraktivt eftersom det är betydligt lättare än traditionellt stål. Titanlådan mäter 45 mm i storlek och 13 mm i höjd. På det hela taget är klockan en utmärkt följeslagare för vardagligt bruk tack vare sina utmärkta funktioner och högkvalitativa konstruktion.