Apple Watch SE lanserades tillsammans med de nya Apple Watch Series 6 smartklockor i början av september 2020. Vi har träffats Apples SE kollektionen tidigare i samband med iPhone. SE modeller är en enklare och mindre dyr version av den avancerade Apple Watch 6 klockan. Denna klockan har hittad en säker plats på marknaden när det gäller balansen mellan pris och kvalitet. Många talar om Apple Watch klockor som smart klocka marknadens premium, men hur står det för Apple Watch SE?

Vad har Apple Watch SE att erbjuda oss?

Apple Watch SE är en enklare version av den högklassiga Apple Watch 6. Denna klockan erbjuder de viktigaste funktioner i ett fint paket och till ett budgetvänligare pris. När det gäller Apples klockor har varumärket alltid satsat på vardaglig välmående istället för att försöka tävla med de mera avancerade modeller av träningsklockor. Apple Watch SE är inget undantag. Denna klockan har en integrerad accelerometer, kompass och höjdmätare vilka gör denna klockan till en ambitiös träningspartner som stödjer dig med insiktsfulla data. Apple Watch SE har ingen EKG eller mätare för syresättningen i blodet som Apple Watch 6.

Klockan drivs av Apples nya WatchOS 7 operativsystemet! Detta system introducerades en fin rad nya egenskaper som den förnyade appen för sömnregistrering, nya träningsprogram och en funktion som påminner användaren att tvätta händerna tillräckligt ofta och länge (vilket är mycket viktigt med dagens situation).

Det finns två olika versioner av Apple Watch SE: med och utan tillgång till mobilnät. Om du vill kunna använda din klocka som en telefon ska du välja en Cellular modell. När klockan har mobiluppkoppling, går det att använda den för telefonsamtal och skickandet av meddelande direkt från klockan! Det betyder alltså att du kan då och då välja att lämna mobilen hemma.

Apple Watch SE - stilig Apple design på din handled

Apple Watch SE smartklockan ser lika snygg ut som vi är vana vid när det gäller detta varumärkets högklassiga produkter. Se modellen är gjord av återvunnet aluminium och finns tillgänglig i silver, guld eller mörkgrå. På grund av det breda sortimentet av reservarmband går det lätt att byta utseendet på din klocka när som helst. Skaffa dig en kollektion av olika armband och se till att din klocka passar ditt humör och dagens agenda. SE klockans stora Retina skärm är lånad från den tidigare Apple Watch 5 klockan. Klockans skärm aktiveras när man trycker på knappen eller när man vrider sin handled mot ansiktet. Också denna klockan finns tillgänglig i två olika storlekar: 44 mm och 40 mm.

Är Apple Watch SE perfekt för mig?

Apple Watch SE är ett bra val för dig med iPhone! Om du är inte helt säker om du skulle ha nytta av en smartklocka kan det vara bra att börja med en enklare och lite mindre dyr edition. Apple Watch SE erbjuder allt som man kan behöva i ett snyggt och tidlöst paket. Det lite mera prisvärda priset gör denna klockan mera lättillgänglig. Intresserad av lite mer lyx? Då rekommenderar vi att bekanta dig med vår artikel om Apple Watch 6. Kom ihåg att bekanta dig med vårt breda Apple Watch sortiment och hitta modellen som passar just dig.