aktivitetsklockor på vit bakgrund

De bästa aktivitetsklockorna - hitta rätt modell för dig!

Letar du efter en ny aktivitetsklocka, men får du beslutsångest från den enorma mängden olika alternativ? Vi fattar! Det finns så många varumärken, modeller och funktioner att välja mellan. Det beror en stor del på dig som användare vilken aktivitetsklocka som är bäst för dig. Kanske är du en professionell tränare som vill ha tillgång till så mycket data som möjligt. Eller kanske är du någon som letar efter lite extra stöd för att ta han om ditt välmående även när livet käns hektiskt. En aktivitetsklocka, som även kallas för aktivitetsarmband, fungerar som en digital assistent som kan mycket mer än berätta tiden. Vissa modeller är till och med jämförbara med dagens smarta mobiler och erbjuder en bred kollektion av funktioner för navigering och kommunicering.

I denna artikeln hittar du ett sortiment av aktivitetsklockor och aktivitetsarmband som vi tycker att du inte får missa! Läs vidare och hitta den bästa aktivitetsklockan för just dig!

Innehållet:


Polar aktivitetsklockor

Polar aktivitetsklockor har varit mycket populära i flera år. Detta finländska varumärket erbjuder ett mycket mångsidigt sortiment av aktivitetsklockor för varje budget och nivå av idrottare. Polar har tillverkad sport teknologi sedan 70-talet så du kan vara säker på att detta företag förstår sina kunders behov. Många älskar Polar för sina innovativa funktioner och kvalitetet som man kan lita på. Varumärket har en stor passion för att hjälpa sina kunder i att nå sina vildaste träningsmål.


Polar Unite - de viktigaste funktioner i ett snyggt paket

polar unite kollage

Polar Unite är en snygg aktivitetsklocka som passar perfekt för nybörjare. Denna modell är en av Polars senaste lanseringar och erbjuder dig alla grundfunktioner som du kan behöva till en friskare och aktivare vardag. Polar Unite har mångsidiga träningsfunktioner, stegräknare, pulsmätare, avancerad sömnregistrering, smarta andningsövningar och innovativa verktyg som stödjer din återhämtning. Klockan känns lätt på handleden och den mångsidiga kollektionen erbjuder ett trendigt sortiment av olika färger att välja mellan. Det går lätt och snabbt att byta klockans utbytbara armband, skulle du vilja byta på klockans stil senare. Klockan är vattentät till 30m och passar även för simning.

Unite påminner oss på många sätt av den mycket populära Polar Ignite klockan. Det finns vissa skillnader som förklarar varför Unite är lite billigare. Den största skillnaden mellan Ignite och Unite är att Unite inte har integrerad GPS. Du kan dock använda GPS funktionen på din Unite klockan när den är anslutit till en mobilenhet. Genom att lämna bort den integrerade GPS funktionen erbjuder Polar Unite dig lite längre batteritid jämfört med Ignite!


Polar Unite | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: pekskärm i färg
 • Batteriliv: upp till 50 h träningstid (med både GPS + pulsmätning)
 • Navigering: bara via mobilens GPS
 • Vattentät: till 30m, passar även för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS. Polar är inte kompatibel med Huawei
 • Viktigaste funktioner: registrering av aktivitet och sömn, personaliserade träningsprogram, andningsövningar

Polar Ignite - marknadens snyggaste GPS aktivitetsklocka?

Polar Ignite Kollage

Polar Ignite har varit en av våra populäraste aktivitetsklockor sedan klockans lansering. Ignite är en mycket snygg rund aktivitetsklocka som hjälper dig i att ta hand om ditt välmående på ett välbalanserad sätt. Ignite förstår hur viktigt det är för oss att vila mellan träningssessioner. Klockan erbjuder mångsidiga verktyg som hjälper dig i att ha koll på din återhämtning, sömn och dina stressnivåer. Ignite uppmuntrar dig att röra på dig och erbjuder en bred kollektion av olika träningsfunktioner som anpassbara personaliserade träningsprogram.

Ignite är den billigaste aktivitetsklockan från Polar med integrerad GPS! Inbyggd GPS är mycket viktigt för de som tycker om att träna ute i naturen och som då och då vill lämna mobilen hemma. Den stiliga kollektionen erbjuder många snygga färger att välja från. Du behöver inte vara orolig om att välja fel färg! Det går mycket lätt och snabbt att byta ut armbandet om du skulle vilja ge din klocka en ny stil.


Polar Ignite | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: pekskärm i färg
 • Batteriliv: upp till 17 h träningstid (med både GPS + pulsmätning)
 • Navigering: integrerad GPS och GLONASS
 • Vattentät: till 30m, passar även för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS. Polar är inte kompatibel med Huawei
 • Viktigaste funktioner: registrering av aktivitet och sömn, personaliserade träningsprogram, andningsövningar, avancerad pulsmätare


Suunto aktivitetsklockor

Många tänker genast på Suunto när de tänker på aktivitetsklockor! Detta ikoniska finländska varumärket för sport teknologi är känt runt om i världen. Suunto har varit aktiv sedan 1936, då de började med att tillverka kompasser. En sak ledde till en annan och idag känner vi Suunto för sina innovativa sportklockor, sport sensorer och pulsbälten. Suunto vill hjälpa folk i att förverkliga sina drömmar. Dessa aktivitetsklockor är designat för att pusha dig mot ditt nästa träningsmål på utan att glömma bort balansen.


Suunto 3 - En prisvärd Suunto som är tillverkad i Finland

suunto 3 kollage

Om du letar efter en prisvärd och enkel aktivitetsklocka är Suunto 3 ett bra val för dig. Denna snygga aktivitetsklockan är designad och tillverkad i Finland och fortsätter den mycket älskade Suunto 3 Fitness serien. Upptäck klockans fina sortiment av smarta funktioner som är designade för att stödja en aktiv livsstil!

Suunto 3 skapar dig en unik träningsplan som är baserad på din nivå och dina personliga träningsbehov. Klockan har en integrerad pulsmätare och den registrerar din aktivitet och sömn. Klockan är vattentät till 30m och passar även för simning! Du kan ansluta din Suunto 3 klocka till Suunto appen för att använda din mobila enhets GPS med vilken du kan registrera din hastighet, rutt och distans! Appen är gratis och den finns för både iOS och Android.


Suunto 3 | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: färgad skärmmed anpassningsbar LED belysning
 • Batteriliv: upp till 40 h träningstid (utan GPS), upp till 5 dagar med 24/7 aktivitetsmätning
 • Navigering: bara via mobilens GPS
 • Vattentät: till 30m, passar bra för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS. Suunto klockor är inte kompatibla med Huawei
 • Viktigaste funktioner: registrering av aktivitet, sömn och återhämtning, personaliserade träningsprogram, kompatibel med Suunto appen

Suunto 7 - en aktivitetsklocka och smartklocka i ett och samma paket

suunto 7 kollage

Om du inte kan välja mellan smartklocka och aktivitetsklocka är Suunto 7 perfekt för dig! Denna aktivitetsklockan erbjuder dig ett snyggt sortiment av smarta Wear OS by Google funktioner. Klockan är en innovativ kombination av Suuntos kunskap inom avancerade sport teknologier och Googles praktiska smartfunktioner. Upptäck nya träningsställe med färgrika offline kartor och ha vardagen under kontroll med hjälp av Google assistent.

Suunto 7 är en aktivitetsklocka som hjälper dig hitta ny motivation genom att göra det lite roligare att träna. De smarta analysverktyg gör det enklare att träna på ett mera målmedveten sätt! Klockan erbjuder dig en bred kollektion av olika träningsverktyg, en integrerad pulsmätare samt fler än 50 olika sportlägen att välja från. Suunto 7 är vattentät till 50 m och passar bra för simmare. En liten minus med denna klockan är att den inte har stöd för sömnanalys.


Suunto 7 | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: färgpekskärm
 • Batteriliv: upp till 12 h med GPS, upp till 48 h i smartklocka läge
 • Navigering: GPS, GLONASS; BEIDOU och QZSS
 • Vattentät: till 50m, passar bra för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS. Suunto klockor är inte kompatibla med Huawei
 • Viktigaste funktioner: Wear OS by Google smartfunktioner, 24/7 registrering av aktivitet, mångsidiga träningsverktyg, offline kartor i färg, kompatibel med Suunto appen

Huawei aktivitetsklockor

Letar du efter en aktivitetsklocka som fungerar bra med din Huawei mobil? Dessa snygga aktivitetsklockor erbjuder ett fint sortiment av avancerade funktioner i ett smidigt paket och till ett förmånligt pris. Huawei är en av de globala ledare när det gäller teknologi för kommunikation. Varumärkets aktivitetsklockor har blivit mycket populära under de senaste åren! Vi rekommenderar Huawei aktivitetsklockor speciellt för Huawei ägare för att säkerställa ett utmärkt användarupplevelse.


Huawei Band 4 Pro - en billig aktivitetsklocka för Huawei mobil

huawei kollage

Letar du efter en prisvärd aktivitetsklocka som är kompatibel med din Huawei mobil? Huawei Band 4 Pro är en av de billigaste aktivitetsarmband i vårt sortiment! Denna aktivitetsklockan är en enkel grundmodell. Klockan är kanske billig, men den erbjuder en fin kollektion av grundfunktioner som hjälper dig i att vara aktiv. Huawei Band 4 Pro modellen har inbyggt GPS och en högklassig AMOLED färgpekskärm. Det mjuka silikon armbandet känns mycket bekvämt på handleden även under svettigare träningssessioner. Den praktiska klockan erbjuder dig ett fint sortiment av träningsfunktioner, sömn analyser och smarta notiser!

Huawei Band 4 Pro är vattentät till 50 m och passar bra för simmare! Klockan väger endast 25 g och sitter därför mycket bekvämt på din handled. Koppla klockan till din mobil och få tillgång till ännu mera funktioner. Denna modellen passar bra ihop med Huawei klockor!


Huawei Band 4 Pro | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: AMOLED färgpekskärm
 • Batteriliv: upp till 5 dagar
 • Navigering: integrerad GPS
 • Vattentät: till 50m, passar bra för simning!
 • Kompatibel: med Android och iOS (bra för Huawei!)
 • Viktigaste funktioner: 24/7 aktivitetsspårning, 11 sportprofiler, sömnanalys, mätare av syremättnad, inbyggd GPS

Huawei Watch Fit - en mångsidig träningskompis från Huawei

huawei kollage

Huawei Watch Fit är en snygg aktivitetsklocka med ett mångsidigt sortiment av träningsfunktioner. Denna klockan väger bara 21g (utan armband) vilket gör den till en mycket praktisk träningspartner. Med Huawei Watch Fit blir det lätt att följa med dina träningsresultat. Klockan har över 96 olika sportprofiler och 12 olika animerade träningspass att välja från! Hitta ny träningsmotivation från klockans mångsidiga träningsverktyg. Denna klockan erbjuder utmärkt batteritid och batteriet räcker upp till 10 dagar.

Huawei Watch Fit har integrerad GPS och GLONASS och passar därför utmärkt för utomhusträning. Med klockans TruSleep program blir det lätt att hålla koll på din sömn och TruRelax funktionen hjälper dig att få kontroll över din stress. Klockan är vattentät till 50 m och passar för simning! Watch Fit är en mycket mångsidig aktivitetsklocka från Huawei med stöd för allt som man kan önska sig. Klockan har ingen barometer eller högtalare men det är egentligen de enda två funktioner som vi hittills har stött på att denna klockan saknar. En mycket bra klockan för dig som vill ha tillgång till ett brett sortiment av funktioner i ett smidigt paket utan att betala massor.


Huawei Watch Fit | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: AMOLED HD färgpekskärm
 • Batteriliv: upp till 10 dagar
 • Navigering:GPS och GLONASS
 • Vattentät: till 50m, passar för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS
 • Viktigaste funktioner: aktivitetsspårning, sömnanalys, stresshantering, optisk pulsmätare, mätare för syremättnad, smart notiser, mångsidiga sportprofiler

Garmin aktivitetsklockor

Det spelar ingen roll om du redan har en aktiv livsstil eller om du bara vill komma igång. Garmin har säkert en passande aktivitetsklocka för just dig! Detta Amerikanska företaget är känd för sina avancerade GPS klockor. Det breda sortimentet av aktivitetsklockor har något för alla. Bekanta dig med Garmins snygga selektionen och hitta den perfekta klockan för just dig! Här är några av våra favoriter:


Garmin Vivomove 3 - håll dig aktiv med stil

vivomove 3 kollage

Garmin Vivomove 3 är en stilig aktivitetsklocka som uppmuntrar dig att röra på dig. Denna klockan ser ut som en klassisk analog klocka men erbjuder så mycket mera! Klockan har en dold svartvit pekskärm för smartwatch funktioner! Vivomove 3 är en elegant accessoar fylld med smarta funktioner för att underlätta din vardag och uppmuntra dig till att hålla dig aktiv. På kontoret hjälper Vivomove dig genom att påminna dig om dina kalenderhändelser och notiser medan på gymmet blir klockan en motiverander tränare som ser till att du har tillräckligt med träningsinspiration och insiktsfull data.

Vivomove 3 mäter har en integrerad pulsmätare och flera förinställda sportprofiler att välja från. Klockan håller koll på ditt välmående med smarta verktyg som registrerar dina energinivåer, mäter syremättnaden, har koll på din stressnivå, sömndata och även menstruationscykel. Denna klockan hjälper dig se på ditt välmående från en välbalanserad perspektiv. Klockan har stöd för musikkontroll och passar bra för både iOS och Android användaren.


Vivomove 3 | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: OLED pekskärm
 • Batteriliv: upp till 5 dagar i smartklockläge
 • Navigering:GPS via din mobil
 • Vattentät: till 50m, passar för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS
 • Viktigaste funktioner: aktivitetsspårning, sömnanalys, stresshantering, pulsmätning, mätare för syremättnad, smart notiser, musikkontroll

Garmin Venu - en aktivitetsklocka med AMOLED display

venukollage

Garmin Venu är en av de snyggaste aktivitetsklockor på marknaden om du frågar oss. Denna klockan har en färgrik AMOLED pekskärm som syns tydligt även i direkt solljus. Venu klockan är designad för att hålla dig aktiv men utan att glömma bort tillräckligt vila och effektiv återhämtning. Upptäck ett brett sortimen av smarta funktioner som mer än 20 olika sportprofiler, animerade träningsvideor, energiövervakning, sömnregistrering, musikappar, smart notiser, Garmin Pay och mycket mera!

Denna aktivitetsklockan har integrerad GPS, GLONASS och Galileo, som gör det lätt för dig att hitta fram och hålla koll på hur snabb du kommer till målet. VENU är en lyxig aktivitetsklocka vilket syns i den högklassiga designen. Denna klockan ser mycket vackert ut på din handled. Klockan är en unik kombination av såväl sport funktioner och smarta funktioner och är designad att stödja dig under både dag och natt. Låter Venu perfekt men lite för dyr? Bekanta dig även med Vivoactive 4 ! Denna klockan är som Venu men utan AMOLED display.


VENU | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: AMOLED pekskärm
 • Batteriliv: upp till 5 dagar i smartklockläge (6 timmar med GPS + musik)
 • Navigering:GPS, GLONASS ja Galileo
 • Vattentät: till 50m, passar för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS
 • Viktigaste funktioner: aktivitetsspårning, sömnanalys, stresshantering, pulsmätning, mätare för syremättnad, smart notiser, animerade träningsprogram, musikappar + utrymme för 500 låtar

Timex aktivitetsklockor

Timex är för dig som letar efter en liten klocka med snygg design! Dessa klockor erbjuder ett mycket brett sortiment av funktioner till ett rimligt pris. Perfekt för dig som vill ha ett budget alternativ!


Timex Active iConnect - enkel och sportig

timex kollage

Timex Active iConnect är en prisvärd klocka som passar perfekt för de som vill ha en enkel aktivitetsklocka med ett bra sortiment av de viktigaste grundfunktioner. Klockan väger ungefär 30 g och sitter mycket bekvämt på din handled. Den ljusstarka AMOLED pekskärmen gör det enkelt att använda klockan och hitta de funktioner som du behöver. Timex Active iConnect är en smidig modell som erbjuder allt från optisk pulsmätning och smart notiser till registrering av aktivitet och sömnanalys.

Upptäck fina extra funktioner genom att koppla din Timex klocka till din smartphone! Du kan bland annat läsa dina Whatsapp och Facebook notiser direkt från din klockans skärm när klockan är uppkopplad med din smartphone. Timex Active iConnect finns i flera färger. Bekanta dig med vårt sortimen och hitta din favorit!


Timex Active iConnect | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: AMOLED färgpekskärm
 • Navigering:ingen stöd för GPS
 • Vattentät: till 30m, passar inte för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS
 • Viktigaste funktioner: aktivitetsspårning, sömnanalys, optisk pulsmätare, smart notiser, sportprofiler

Timex Premium Active iConnect - lite mera lyx till ett förmånligt pris

timex kollage

Denna aktivitetsklockan ser ut som en snygg accessoar på din handled. Titta lite närmare och upptäck allt som Timex Premium Active har att erbjuda! Ett ljusstark AMOLED pekskärm som gör det enkelt att hitta de funktioner som du behöver. Denna klockan håller koll på din puls, din aktivitet och din sömn. Batteriet håller i upp till 5 dagar, vilket gör denna aktivitetsklockan till ett mycket praktiskt val. Hitta dina favoriter bland klockans mångsidiga sport profiler och hitta ny träningsmotivation.

Genom att koppla Timex Premium Active klockan till din mobil och använd den som en förlängning av din telefon. Med klockans funktionen för smarta notiser går det att visa dina meddelanden på klockans skärm. När klockan är kopplad till en mobil går det även att styra din musik med musikkontroll funktionen samt visa vädret. Timex Premium Active är en mycket avancerad klockan för sin prisklass!


Timex Premium Active iConnect | de viktigaste egenskaper

 • Skärm: AMOLED färgpekskärm
 • Navigering:ingen stöd för GPS
 • Vattentät: till 15 m, passar inte för simning
 • Kompatibel: med Android och iOS
 • Viktigaste funktioner: aktivitetsspårning, sömnanalys, optisk pulsmätare, smart notiser, sportprofiler, musikkontroll

Behöver du mera inspiration?

Låt dig inspireras av vårt breda sortiment av aktivitetsklockor. En aktivitetsklocka erbjuder oftast ett brett sortiment av olika funktioner och därför är det nog svårt att säga att en viss modell är bäst för alla tränare i alla situationer. Kom ihåg att tänka på dina behov och vad du vill att din aktivitetsklocka stödjer dig med. Du kan även skriva en liten lista med de 3-5 viktigaste krav som din aktivitetsklocka ska uppfylla. För att göra det lite enklare och snabbare att hitta det som du letar efter från vårt sortiment, hittar du en smidig sökfunktion i kategorin. Med denna funktion kan du granska sortimentet enligt pris, varumärke och egenskaper. Bekanta dig med alla modeller och hitta den perfekta aktivitetsklocka för dig redan idag!