ZEPP E ja Z

Har du redan hört om Zepp? I denna artikel bekantar vi oss med de stiliga Zepp E och Zepp Z smartklockor som Xiaomi lanserades nyligen. Dessa klockor har en stilsäker design och erbjuder kvalité till ett bra pris. Bekanta dig med vårt breda Zepp sortiment och hitta en perfekt Xiaomi smartklocka för dig från kollektionen.

Innehållet:

Upplev den nya generationens Xiaomi smartklocka

Zepp representerar en helt ny generation av Xiaomi smartklockor som erbjuder såväl funktionalitet och kvalité som också en snygg design. Zepp varumärket lanserades under 2020 och är fortfarande ett nytt namn för många. Vi tror dock på att dessa klockor kommer att bli en ny favorit när det gäller smartklockor.

Modern och stilig är två ord som kännetecknar Zepp. Dessa eleganta smartklockor har designats med en öga för stilsäkra detaljer vilket ger en hög känsla för kvalité. Zepp kollektionen uppstår av tre olika klockor; två stiliga Zepp E modeller och varumärkets nyaste lansering Zepp Z. Men vad är skillnaden mellan modellerna?


Zepp E — en elegant smartklocka med långvarig batteritid

ZEPP E

Om du letar efter en smartklocka som sitter bekvämt på handleden och ser snyggt ut är svaret Zepp E. Denna eleganta kollektionen erbjuder flera färgalternativ och två snygga modeller att välja från; den runda Zepp E Circle och den fyrkantiga Zepp E Square. Du gissar kanske genast vilken ikoniska smartklockan Zepp E Square är inspirerad av.

Zepp E - Tekniska detaljer

 • Boetts bredd: 36 mm (square) och 42 mm (circle)
 • Skärm: AMOLED
 • Vattentäthet: 5 ATM
 • Batteriliv: Upp till 7 dagar
 • Träning: 11 olika sportlägen
 • Sensorer: Gyroskop, barometer, accelerometer och optisk pulsmätning
 • Kompatibel: iOS 10.0 och Android 5.0 (eller nyare versioner)

Zepp E är en smartklocka med känsla för stil

Om du frågar oss hör Xiaomi Zepp till de snyggaste smartklockor på marknaden! Klockans rostfria stålboett och den stora färgrika AMOLED skärmen som är skyddad av böjt glas ger Zepp E en elegant design som passar även bra till formella tillfällen. Den stiliga selektionen av färgalternativ erbjuder något för alla. Förutom olika färger och två olika stilar på boetten finns det även olika materialalternativ för klockarmbandet. Välj mellan modern mesh i rostfritt stål, klassisk läder eller praktisk silikon. Om det känns svårt att välja är det bra att veta att klockans 20 mm armband går lätt att bytas efteråt!

Men Zepp E erbjuder mycket mer än bara en snygg design! Denna klockan är bara 9 mm tjock och väger endast 36 gram. Därför sitter Zepp E mycket bekvämt på din handled, även efter en lång dag på kontoret eller en svettig session på gymmet. Denna klockan har designats för 24/7 användning.

Vågar man välja en smartklocka från ett helt nytt varumärke? När det gäller Zepp E behöver du inte oroa dig! Denna klockans prestation är på en imponerande nivå när den jämförs med andra klockor på marknaden i samma prisklass. Den snygga designen skiljer sig från mängden och klockan erbjuder upp till 2 veckor batteritid vilket är mycket långt jämfört med andra smartklockor på marknaden.

zepp e ranteessa ja vedessä

En bra selektion av praktiska grundfunktioner

På första hand är Zepp E en smartklocka, men det finns även några funktioner som stödjer träningen. Klockan innehåller 11 olika sportprofiler och passar bland annat för simning, löpning och cykling. Den integrerade optiska pulsmätaren gör det lätt att kontrollera pulsen när som helst. Förutom pulsen kan du även använda klockan för att mäta din aktivitetsnivån, oxygensaturation samt ditt PAI-värde som Zepp använder för att beskriva din kondition.

När Zepp E är kopplad till din smarttelefon kan du använda klockan för att styra din musik och visa notifikationer på klockans skärm. Zepp är kompatibel med såväl Apple och Android. Zepp applikationen (som är gratis!) gör samspelet att ske mycket smidigt mellan klockan och telefon.


Zepp Z — en stilsäker GPS smartklocka

Zepp Z

Zepp Z är varumärkets nyaste lansering som liknar Zepp E mycket men inte helt. Denna modell har inbyggt GPS och Glonass som den tidigare modellen saknar. Zepp Z har en robust och klassisk design jämfört med den mycket eleganta och moderna Zepp E. Vilken modell som ser bättre ut beror naturligtvist på din smak.

Zepp Z - Tekniska detaljer

 • Boetts bredd: 46 mm
 • Skärm: AMOLED
 • Vattentäthet: 5 ATM
 • Batteriliv: Upp till 15 dagar
 • GPS & GLONASS
 • Träning: 12 olika träningslägen
 • Sensorer: pulsmätning (optisk), accelerometer, geomagnetisk sensor, gyroskop, blåljus sensor och lufttryckssensor
 • Kompatibilitet: iOS 10.0 och Android 5.0 (eller nyare versioner)

En robust design och ljusstark skärm

Jämfört med Zepp E klockorna är Zepp Z lite större. Klockan väger dock endast 40 g och den 10,75 mm tjocka och 45 mm breda titanium boetten ser inte för stor ut på handleden. Den stiliga 22 mm breda läderarmbandet är ett klassiskt val som gör denna klockan till en elegant helhet. Xiaomi Zepp Z är vattentät till 50 meter och passar till simning. Vi rekommenderar att du byter ut läderarmbandet och väljer ett silikonarmband istället om du ska bada med din klocka. Att byta ut armbandet går lätt att göra själv.

Zepp Z är utrustad med en knappa ovanför och en knappa nedanför kronan som man kan använda för att styra klockans olika funktioner. Klockan ser ut som en klassisk kronograf. Zepp Z får fulla poäng från oss även när gäller skärmen. Klockan har en stor 1,39" AMOLED HD skärm som erbjuder fina färger och levererar ljusstark bild som syns även i direkt solsken.

Zepp Z unenseuranta

Styr klockan med din röst

Zepp Z är på samma sätt som Zepp E kompatibel med såväl Apples iOS och Android. Du kan visa dina notifikationer på klockans skärm och styra din musik när klockan är kopplad till din telefon. Ladda ner Zepp appen för att göra samarbetet mellan klockan och telefonen så smidigt som möjligt. Appen är gratis!

Om du vill kan du styra Zepp Z klockans funktioner med din röst! Röststryningen fungerar även när din klocka är i offline läge och kan användas för att aktivera klockans grundfunktioner eller för att byta låt när du lyssnar på musik via din telefon.

Men hur ser det ut när det gäller träningsfunktionerna? Zepp Z erbjuder 12 olika sportprofiler och passar bland annat för simning, löpning, klättring och cykling. Klockans GPS och GLONASS är ett praktiskt tillägg för de som tycker om att träna utomhus. Zepp Z erbjuder även sömnregistrering och olika verktyg för att hantera stress.


Såväl Zepp E som också Zepp Z har sina egna fördel. Både klockor har en stilig design och ett imponerande batteriliv. Zepp E är lite billigare och erbjuer mera alternativ när det gäller klockans stil. Men å andra sidan erbjuder Zepp Z både GPS och Glonass samt lite längre batteriliv i ett mycket snyggt robust paket. Bekanta dig med vårt kompletta Zepp sortiment och hitta det perfekta alternativet för dig.